Σελίδες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Γευσιγνωσία φρέσκων ελαιολάδων της Μεσσηνίας και εισηγήσεις ειδικών για την προστασία της ελιάς


Από γευσιγνωσία ελαιολάδου που διοργάνωσε πριν από ένα χρόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις του. Όρθιος μπροστά ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μιχάλης Αντωνόπουλος
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ
Την Τετάρτη 9 Γενάρη, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας REX, στις εφτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, διοργάνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Στην εκδήλωση θα γίνει γευσιγνωσία φρέσκων ελαιολάδων της Μεσσηνίας από πάνελ πιστοποιημένων γευσιγνωστών, ενώ ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για νέες έρευνες σχετικά με τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η ελαιοπαραγωγή, καθώς και για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ο δάκος...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Ανέλιξης”, της εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων που συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας, “στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς πραγματοποιείται εκδήλωση παρουσίαση ελαιολάδων της Μεσσηνίας της νέας ελαιοκομικής περιόδου. Θα γίνει γευσιγνωστική δοκιμή από τρεις ειδικούς γευσιγνώστες ενώ θα δοθεί η δυνατότητα δοκιμής και από το κοινό.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εισηγητές:
- Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη τμ. Διαιτολογίας & διατροφής Γ.Ν. Καλαμάτας που θα μας παρουσιάσει τα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία
- Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας που θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και στην επίδρασή τους στο τελικό προϊόν
- Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα μιλήσει για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στην Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία
και οι γευσιγνώστες ελαιολάδου:
- Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιολάδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab
- Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας
- Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, γευσιγνώστης ελαιολάδου
Είσοδος ελεύθερη / Πληροφορίες: τηλ. 27210 24590 ή 6985 036531
Με την αιγίδα του ΓΕΩΤΕΕ τμ. Πελοποννήσου & Δ. Ελλάδας”.
Πηγή:kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα