Σελίδες

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Μια γυναίκα "κλειδί" πίσω από τους πυροβολισμούς σε Αγία Βαρβάρα και Μάνδρα - 30 σφαίρες καλάσνικοφ σε δύο μέρες


Μια γυναίκα "συνδέει" τους πυροβολισμούς στην Αγία Βαρβάρα και στη Μάνδρα. Έναν... κοινό παρονομαστή, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στις δύο ένοπλες επιθέσεις με στόχο κατοικίες που σημειώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής μέσα σε μόλις δύο 24ωρα.
Όπως διαπιστώθηκε, το πρόσωπο-"κλειδί", έχει σχέση και στις δύο περιπτώσεις με τους στόχους των επιθέσεων, με τις αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι, αναζητώντας απαντήσεις. Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν δύο από τους δράστες, που όμως δεν έχουν εντοπιστεί.
Ξυλοδαρμός πριν τις σφαίρες
Λίγες μόνο ώρες πριν οι σφαίρες χτυπήσουν το σπίτι του, ένας 32χρονος άνδρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας και κατήγγειλε στις αρχές ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής. Το περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα πριν σε γυμναστήριο που ανήκει σε πρώην μέλος της μαφίας των Ρομά, ο οποίος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με το θύμα.
"Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου..." φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Μερικές ώρες αργότερα, η 29χρονη σύζυγός του 32χρονου, κατήγγειλε τους πυροβολισμούς. Οι 3 δράστες που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες πέρασαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης μπροστά από το σπίτι του ζευγαριού στην οδό Παγκάλου και άνοιξαν πυρ προκαλώντας φθορές στον τοίχο. Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από το σημείο 12 κάλυκες από καλάσνικοφ και έναν από πιστόλι των 9mm.
30 σφαίρες καλάσνικοφ σε δύο μέρες
Το συμβάν καταγράφεται λίγες μόνο ώρες μετά το σχεδόν πανομοιότυπο χτύπημα στη οδό Σωκράτους, στην Αγία Βαρβάρα. Και τότε οι δύο δράστες είχαν πυροβολήσει εν κινήσει πάνω από μοτοσυκλέτα με καλάσνικοφ, στοχεύοντας κατοικίες. Οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει 15 κάλυκες, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Τμήμα της περιοχής.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει πρόσωπο που συνδέεται με τα θύματα και των δύο επιθέσεων και αναζητούν απαντήσεις για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα