Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ερωτηματικό η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις του ΣΔΟΕ- Τι απαντάει η πρώην ΓΓ για τις απευθείας αναθέσεις

Λίγες εβδομάδες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, με όλα τα σενάρια να δείχνουν κάλπες για τις 9 Απριλίου, το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε έρευνα σε συμβάσεις για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τάραξε τα νερά της υποψηφιότητας με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου.
Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento, 49 συμβάσεις με εταιρείες από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, είχαν κοστολογηθεί 4 φορές παραπάνω από το φυσιολογικό προκαλώντας μαύρη τρύπα 2 εκατομμυρίων ευρώ στα δημοσιονομικά ταμεία. Αφορμή για την έρευνα, μετά από παραγγελία της οικονομικής εισαγγελίας για το αδίκημα της απιστίας, ήταν η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ( Πολάκης, Ξανθόπουλου και Σπίρτζης) στον Άρειο Πάγο.
Η αντίδραση της Σοφίας Νικολάου ήταν άμεση, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε βάρος όσων την εκθέτουν αλλά και εκείνων που διαρρέουν ένα πόρισμα, πριν η ίδια λάβει γνώση, όπως είπε. "Εάν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν δώσει ένα τέτοιο πόρισμα στον Βαξεβάνη, είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη και για τη διαρροή και για το περιεχόμενο. Γιατί όλοι αυτοί πρέπει να ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και αν τρομοκρατούνται από τραμπούκους σαν τον Πολάκη, θα πρέπει να μην τρομοκρατούνται", είπε μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος.
Η γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απέδωσε μάλιστα το αποτέλεσμα αυτού του πορίσματος σε εμμονή που έχουν μαζί της στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έκανε τη δουλειά της στις φυλακές. "Έκανα συγκεκριμένη δουλειά στις φυλακές και ταλαιπώρησα ανθρώπους δικούς τους, όπως είναι αναρχικοί κι άλλες κλίκες εκεί και με αποκορύφωμα τον Κουφοντίνα. Έχουν εμμονή μαζί μου, αλλά σε αυτή την εμμονή θα βγω νικήτρια".
Χθες, ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών φάνηκε να κρατάει μικρό καλάθι για την υποψηφιότητα της κ. Νικολάου, αφήνοντας -με όσα είπε- ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βρεθεί τελικα στα ψηφοδέλτια η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.
"Η κυρία Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις. Ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί, θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία", κατέληξε, αφήνοντας ακάλυπτη την κ. Νικολάου.
Λίγη ώρα αργότερα, στον Γιάννη Οικονόμου απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου, ζητώντας μία ξεκάθαρη θέση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μέρες που …είναι άλλωστε, οι πιέσεις που ασκούνται, θα συνεχίζονται ακατάπαυστα. "Ο κ. Οικονόμου οφείλει να αφήσει τα μισόλογα για υποψήφιους που επικυρώνονται στα πρωτοδικεία και να απαντήσει ξεκάθαρα: Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Αν όχι οφείλει να την διαγράψει σήμερα κιόλας τόσο από τις λίστες των ψηφοδελτίων όσο και από αυτές του κόμματος της ΝΔ".
Κάποιοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία μιλούν για "ξαναζεσταμένο" φαγητό, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, όπου μπορεί. Άλλοι ειναι τη γνώμης ότι μαζεύτηκαν πολλά και δεν είναι προς το συμφέρον της παράταξης να βάλλεται έτσι πριν από τις εκλογές. Η Σοφία Νικολάου πάντως, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της γραμματέως όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της, τον περασμένο Ιούνιο, έχει ήδη αρχίσει περιοδείες στην Εύβοια από όπου κατάγεται, δηλώνοντας ότι όλα έγιναν με απόλυτη νομιμότητα και αυτό θα αποδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα