Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Υποχρεωτικά με σφραγισμένα φέρετρα η παραλαβή των σορών - Ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση μέσω DNA


Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των σορών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Μέχρι χθες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Υπενθυμίζεται πως όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα- προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.
Από χθες αργά το απόγευμα άρχισαν να ενημερώνονται οι πρώτοι συγγενείς των θυμάτων για τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης. Οι συγγενείς των θυμάτων όταν ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.
Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο
σύνολό της.
Όπως είπε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έχει ληφθεί η απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, γι' αυτό και η παραλαβή θα γίνει με σφραγισμένα φέρετρα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ψυχικής οδύνης, καθώς η πλειονότητα των σορών δεν μπορούσαν καν να αναγνωριστούν, λόγω της πολύ κακής κατάστασης στην οποία περιήλθαν. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές υπάρχουν σοροί απανθρακωμένες και διαμελισμένες, ενώ και γι' αυτές που μπορούσαν να αναγνωριστούν, πάλι ζητήθηκε η ταυτοποίηση DNA ώστε οι συγγενείς να είναι σίγουροι.
Η εικόνα των τραυματιών
Για νοσηλεία παραμένουν συνολικά 48 επιβάτες, οι 6 από αυτούς σε Μονάδα Εντατικής
Θεραπείας και προσέθεσε ότι μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται ο εικοσάχρονος φοιτητής από το Βόλο, φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΑΠΘ, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.
Η κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκτιμάται σύμφωνα με τις πληροφορίες πως είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου. Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε τραυματίες που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα