Κάποιοι βιάστηκαν να φέρουν την Πρωταπριλιά!
ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
"Πράσινο φως" Ευρωπαίων ηγετών στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας
Αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης αποτέλεσαν τόσο η μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, όσο και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε.
"Οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές. Υπάρχει ακόμη μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ χωρών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία και χωρών της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ποσρτογαλία αναφορικά με το αν θα πρέπει να αυξηθεί το μέγεθος του ταμείου", δήλωσε ο αξιωματούχος.
"Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της απαιτούν αυστηρότερες δεσμεύσεις για δημοσιονομική πειθαρχία, ενώ οι χώρες τις περιφέρειας θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να πάρουν το ΄πράσινο φώς΄ για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους", πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη σύναψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που είχε προτείνει ο γερμανο-γαλλικός άξονας και προβλέπει ευρείες μεταρρυθμίσεις στις 17 χώρες που μοιράζονται το ευρώ,
Γίνεται έτσι το πρώτο βήμα για μια "συνολική λύση" που θα πρέπει να καταλήξει η Ε.Ε. στις 24/25 Μαρτίου. Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ενισχυμένης εποπτείας στον τομέα δημόσιων δαπανών, της συρρίκνωσης των κρατικών χρεών, της συγκράτησης των μισθών και της τόνωσης της απασχόλησης. Σε επίσημο έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Dow Jones Newswires επισημαίνεται πως το Σύμφωνο που έγινε αποδεκτό από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλεί για "βιωσιμότητα και επάρκεια των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών".
"Είναι μία συμβιβαστική συμφωνία. Τα αρχικά αιτήματα της Γερμανίας έχουν εναρμονιστεί με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,” δήλωσε ο αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η Γερμανία είχε θέσει την επίτευξη της συμφωνίας ως προϋπόθεση για να εξετάσει την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης των βαριά χρεωμένων χωρών, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Για την Ελλάδα ειδικότερα η προϋπόθεση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ που θεωρείται πλέον συνοδευτικό του Μνημονίου και για την Ιρλανδία η σύγκλιση του ελάχιστου συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων.
Αυτό αφορά τη στάση της Γερμανίας, όχι όμως και των άλλων χωρών όπως π.χ. της Φινλανδίας ή της Αυστρίας και της Σλοβακίας οι οποίες διατηρούν τις αντιρρήσεις τους σε κάθε επιπλέον διευκόλυνση της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με την κεφαλαιακή ενίσχυση του Ταμείου διάσωσης (EFSF) ώστε να μπορεί να αναλάβει την αγορά κρατικών ομολόγων, όπως κάνει σήμερα η ΕΚΤ.
Σε υψηλό ημέρας το ευρώ μετά την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής
Σε υψηλό ημέρας ανήλθε το ευρώ μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, το ευρώ έφτασε στα 1,39 δολ. ενώ αυτήν τη στιγμή κινείται στα 1,3897 δολ. με άνοδο 0,7%.
Καλά, στις 03.00 το αποφάσισαν, στις 05.00 το ανεβάσατε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή να υποθέσουμε ότι έχετε επαφή .... με Βρυξέλες;
Και είσαστε σίγουροι ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα;
Αν είναι έτσι γιατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας;