Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Μία «πλημμυρισμένη» πολιτεία γεμάτη πρόσφυγες, λάσπες και απόγνωση [εικόνες]

http://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/03/eidomeni-laspi-1-1010.jpg.pagespeed.ce.EQjjiblpoc.jpg

Δύο συγκλονιστικές εικόνες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Έλληνας δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης από την Ειδομένη.

Ο καταυλισμός των προσφύγων έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες να προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατευτούν από τη βροχή και το κρύο.

eidomeni-laspi-1010
Τις φωτογραφίες συνοδεύει η λεζάντα:
«Το δράμα συνεχίζεται στην Ειδομένη.
Μετά από ένα 24ωρο συνεχούς βροχής τα πάντα είναι λάσπη, οι οικογένειες των προσφύγων είναι βρεγμένες μέχρι το κόκκαλο.
Οι αφίξεις έχουν μειωθεί κατακόρυφα, οι αναχωρήσεις προς τα κέντρα φιλοξενίας έχουν αυξηθεί ελαφρά και η πλειονότητα των προσφύγων που βρίσκονται εδώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν «μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα». Νιώθουν αδικημένοι, διότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός πέρασε τα σύνορα τους τελευταίους οκτώ μήνες και εκεινοι τώρα δεν μπορουν να περάσουν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλές οικογένειες έχουν χωριστεί, καθώς οι μισοί πέρασαν και οι άλλοι μισοί κόλλησαν εδώ».

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 14, 2016

    "Ποτέ δεν υπήρξε η χώρα σε χειρότερη κατάσταση τα τελευταία 42 χρόνια. Κεραυνοβολημένοι παρακολουθούμε κάθε μέρα τον τόπο να βουλιάζει και μαζί μας φαίνεται να παρακολουθεί το ίδιο κεραυνοβολημένη και η κυβέρνηση. Ανεπαισθήτως κλειστήκαμε από τον κόσμο έξω και η τύχη μας επαφίεται στη σταθερότητα της Μέρκελ και στην καλή θέληση της Τουρκίας. Εμείς απλώς δίνουμε ανέξοδα μαθήματα ανθρωπισμού. Η αξιολόγηση δεν προχωρά και βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν και πέρυσι τέτοιο καιρό συν ένα Μνημόνιο, με την τύχη μας πάλι να κρέμεται από τις βουλές της τρόικας. Εμείς απλώς δίνουμε μαθήματα αξιοπρέπειας. Η οικονομική δραστηριότητα παγωμένη, οι τράπεζες κλειστές και η κυβέρνηση ανύπαρκτη. Μα πού χάθηκαν; Τόσο πολύ την ποθούσαν την εξουσία, γιατί δεν την ασκούν τώρα που την έχουν;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα