Περί «αυτονομίας» της Δ.Ε. Φιλιατρών
(Μία οφειλόμενη απάντηση)
Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, κος Σαρματζής Κώστας, στην προσπάθειά του να απαντήσει στην τεκμηριωμένη ανακοίνωσή μας που έχει ανοίξει τελευταία «για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών», περνά σε μία προσωπική επίθεση εναντίον μου που – λίγο ως πολύ – με χρεώνει με όλα τα κακά που βιώνει ο φιλιατρινός λαός. Με ανυπόστατες κατηγορίες και ξένες προς εμάς θέσεις, προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την έλλειψη προς τα Φιλιατρά ενδιαφέροντος.
Καταρχήν, κύριε Σαρματζή, ας δούμε ποιος ήταν ο ρόλος μου ως Δημοτικού Συμβούλου. Εάν δεν γνωρίζεται σας πληροφορώ ότι εκτός τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θεωρώ ως υποχρέωσή μου να συμμετέχω ανελλιπώς, συμμετείχα ως μέλος στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού, στην Σχολική Επιτροπή της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης και ως αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που επίσης θεωρώ υποχρέωσή μου να συμμετέχω στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. Ρωτήστε να μάθετε για την συμμετοχή των υπολοίπων συμβούλων. Σ’ αυτά τα συλλογικά όργανα,
λοιπόν, ασκήσαμε κριτική ως λαϊκή αντιπολίτευση, προς όλα τα όργανα εξουσίας (Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμο) και προβάλαμε θέσεις που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας όπως ενδεικτικά σας αναφέρω: Για μείωση των ανταποδοτικών τελών, φιλολαϊκή δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων, κτιριακά προβλήματα δημοσίων κτιρίων, σχολείων, παιδικών σταθμών, για την μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για αγροτική και αστική οδοποιία, βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου του φιλιατρινού φράγματος, κ.α. Συμπαρασταθήκαμε επίσης στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων, ενάντια στις απολύσεις σε Δήμο και ΔΕΥΑΤ για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλους και δεκάδες άλλα που αφορούσαν την καθημερινότητα των κατοίκων της Τριφυλίας.
Αυτά, κύριε Σαρματζή, αφορούσαν κάποια συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα ή όλες και επομένως και τα Φιλιατρά; Όμως, όσες φορές χρειάστηκε να επισκεφτούμε και κάποιους χώρους για να ενημερωθούμε και να αναδείξουμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, το κάναμε χωρίς δημοσιότητες και εντυπωσιασμούς και εδώ μπορείτε να μας καταλογίσετε έλλειμμα (στο επικοινωνιακό πεδίο εννοώ). Έτσι επισκεφτήκαμε τα Ειδικά Σχολεία, τα Δημόσια Σχολεία, το ΚΑΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και προβάλαμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναγκαιότητα να δοθούν λύσεις σε κτιριακά προβλήματα, εξοπλισμό, υποστελέχωση κ.λ.π. Προβάλαμε επίσης πολλές φορές την ανάγκη επισκευής και επαναλειτουργίας του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών (ΑΙΦ), ενός εμβληματικού κτιρίου που έχει αφεθεί σε πλήρη εγκατάλειψη, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο των αγροτών, μιας και μιλάτε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και βέβαια συμφωνώ μαζί σας. Αυτά, κύριε Σαρματζή, δείχνουν την αδιαφορία και την απουσία μου από τα Φιλιατρά; Και από πού βγάζετε το συμπέρασμα ότι εγώ απαξιώνω την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στα Φιλιατρά; Έχετε ακούσει ή διαβάσει κάποια Δημόσια αρνητική δήλωσή μου;
Όσον αφορά την αποψίλωση των Υπηρεσιών από τα Φιλιατρά και όχι μόνο, ρωτήστε καλύτερα τους Συμβούλους και τους «ανεξάρτητους» υποψήφιους Δημάρχους των άλλων συνδυασμών και τα κόμματά τους να σας απαντήσουν γιατί «χειροκροτούσαν τον Καλλικράτη», που προέβλεπε ακριβώς αυτές τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για να γίνουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι το «μακρύ χέρι» της Κεντρικής Εξουσίας, να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όπως και ο «Κλεισθένης» που κινείται σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και θα τον εφαρμόσουν όλοι αυτοί «οι ανεξάρτητοι» μνηστήρες που διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου, γιατί παρά τις επιμέρους τους διαφωνίες, έχουν κοινή στρατηγική σύμπλευση. Εξάλλου «οι μεταγραφές» Δημοτικών Συμβούλων σε άλλους συνδυασμούς, η «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής ζωής, δείχνει πόσο κάλπικες είναι οι διαχωριστικές γραμμές που τους χωρίζουν.
Να, γιατί λέμε εμείς ότι είναι ενιαία η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν Κυβερνήσεις – Περιφέρειες – Δήμοι, επομένως ενιαίο πρέπει να είναι και το κριτήριο ψήφου απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική και δεν πρέπει να αποκόπτονται τα τοπικά από τα γενικά προβλήματα.
Η ανισομετρία που επικαλείστε είναι υπαρκτή, αλλά για αυτό καλύτερα να απευθυνθείτε στα αστικά κόμματα και τους συνδυασμούς τους στο Δήμο, γιατί για εμάς είναι σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης (όσο και να ξενίζει ο όρος) και θα πάψει να υπάρχει όταν αλλάξει η τάξη στην εξουσία και ανατραπεί αυτό το παραγωγικό μοντέλο.
Εμείς, κύριε Σαρματζή, ως συνδυασμός αλλά και ως κόμμα που μας στηρίζει – ναι δεν φοβόμαστε να πούμε ότι μας στηρίζει το ΚΚΕ – δεν παρουσιαστήκαμε ποτέ ως σωτήρες του λαού της Τριφυλίας, όπως κάποιοι άλλοι. Εμείς βρισκόμαστε στην άλλη όχθη του ποταμού, εκεί που βρίσκεται ταξικά η πλειοψηφία του λαού της Τριφυλίας, άσχετα με το πώς εκδηλώνεται μέχρι τώρα. Σε αυτό που διαφέρουμε από τους άλλους είναι ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετούν οι υποταγμένες, στα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, Κυβερνήσεις. Να μην είναι το διαρκές και μεγάλο υποζύγιο ο λαός.
Παλεύουμε ο πλούτος που παράγεται από τον λαό να επιστρέφει στον ίδιο, είτε με άμεσες παροχές είτε σε έμμεσες μέσα σε ένα δωρεάν, δημόσιο σύστημα Υγείας, Παιδείας, να συμμετέχει και να απολαμβάνει τα αγαθά του αθλητισμού και του πολιτισμού και οι Δήμοι να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι να λειτουργούν ως μάνατζερ των μεγαλοεργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων. Να μην σπαταλιέται ούτε ένα ευρώ άσκοπα από την φορολογία των εργαζομένων.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να οργανωθεί καλύτερα ο λαός της Τριφυλίας μέσα σε επαγγελματικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και να βγει μπροστά, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματά του. Συναγωνιστικά και όχι ανταγωνιστικά. Έτσι, μέσα από την κοινή δράση, θα αποκτηθεί και η «τριφυλιακή συνείδηση», που λείπει όπως λέτε και κάποιοι έχουν συμφέρον να καλλιεργούν τους ανταγωνισμούς και τους τοπικισμούς. Σ’ αυτόν τον αγώνα, εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες, κύριε Σαρματζή, απ’ όποια θέση μας επιλέξει με την ψήφο του ο λαός της Τριφυλίας.
Με αυτήν την λογική λοιπόν, και με αυτό το «θάρρος», χωρίς καμία διάθεση «βολέματος», κατεβαίνω ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και σας καλώ και σας όπως και κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να μας ψηφίσει για να αποτρέψουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε.
Υ.Σ. 1. Επειδή μάλλον δεν καταλάβατε καλά το πνεύμα του προηγούμενου άρθρου μου, σας συνιστώ να το ξαναδιαβάσετε. Σ’ αυτό δε παίρνω καμιά θέση ούτε υπέρ ούτε κατά της διάσπασης του Δήμου, απλώς είπα ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, ή μήπως αυτό επιδιώκατε; Τώρα εάν η «ταμπακιέρα» για εσάς είναι η αυτονομία των Φιλιατρών ή η έδρα του Δήμου, για μας είναι τα προβλήματα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας. Επομένως, όσο και να τη γυαλίζετε, είναι κίβδηλη.
2. Εμείς ως φιλοσοφική άποψη, ποτέ δεν λέμε «αυτά πέρασαν, ας τα ζήταγαν οι γονείς σας!» ούτε ομογενοποιούμε αταξικά την κάθε γενιά. Θεωρούμε ότι η κάθε γενιά έχει τους αγωνιστές της, ανεξαρτήτου ηλικίας, που παλεύουν για την κοινωνική εξέλιξη και την απαλλαγή της εκμετάλλευσης και έχει και το συντηρητικό κομμάτι που συντάσσεται με τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την καπιταλιστική βαρβαρότητα! Φροντίστε, λοιπόν, να επιλέξετε τη σωστή πλευρά του στρατοπέδου για να μην σας κατηγορήσουν οι επόμενες γενιές!
3. Και ο Αλέξης δεν φορά γραβάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε και λαϊκός αγωνιστής! Κλείνοντας θα σας έλεγα ότι η εργαλειοποίηση του λαϊκισμού, πατώντας πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, μπορεί να επιφέρει κάποια πρόσκαιρα οφέλη, όμως αργά ή γρήγορα θα στραφεί ως μπούμερανγκ εναντίον αυτών που τον χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν και να παγιδέψουν τη συνείδηση του λαού.
ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας
με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Δήμαρχος
Καραμανλής κατά της διαγραφής Σαμαρά: “Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με
πειθαρχικά μέτρα”
-
Απέκλεισε τα σενάρια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Το θέμα ούτε με αφορά
ούτε με ενδιαφέρει»Αιχμές για τη διαγραφή Σαμαρά: «Η άλλη γνώμη, η
διαφορετική αν...
Πριν από 27 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα