Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ίλιον: Μιμητισμός από βίντεο άγριας οπαδικής βίας ο βιασμός του 15χρονου - Τι αποκάλυψε ένας από τους ανήλικους

Περιστατικό άγριας οπαδικής βίας φέρονται να μιμήθηκαν οι ανήλικοι που εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον.
Όπως αποκάλυψε ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης, ένα βίντεο με οπαδούς είδαν οι ανήλικοι και αποφάσισαν να βασανίσουν με αυτό τον τρόπο τον συμμαθητή τους.
Συγκεκριμένα υπάρχει ένα περιστατικό οπαδικής βίας ανάλογο με τα βίντεο που κυκλοφορούν με τον μαθητή από το Ίλιον. Οπαδός κάποιας ομάδας δέχεται τέτοιους είδους επίθεση από φίλους αντιπάλων και ακούγονται μάλιστα και συνθήματα.
Ένας από τους κατηγορούμενους επιβεβαιώνει στην εκπομπή "T-live" του Alpha ότι σε ένα από τα βίντεο του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον ακούγονται συνθήματα.
"Στο πρώτο βίντεο είναι σίγουρο ότι ακούγονται κάποια συνθήματα. Η δυτική αλητεία προέρχεται από ένα βίντεο που υπάρχει στο youtube όπου οπαδοί μιας ομάδας επιτίθενται σε δύο οπαδούς άλλης ομάδας, τους ξυλοκοπούν, τους βρίζουν και φωνάζουν δυτική αλητεία.
Στη συνέχεια οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στο βίντεο με τους οπαδούς κάνουν το ίδιο με όσα έκαναν οι μαθητές από το Ίλιον στον συμμαθητή τους. Εγινε ένας μιμητισμός από το βίντεο", αναφέρει χαρακτηριστικά.
"Δεν είμαστε διαλυμένη οικογένεια, είμαστε πάνω από τα παιδιά μας", λέει πατέρας κατηγορούμενου
Εμφανώς σοκαρισμένοι είναι οι γονείς των ανηλίκων που κατηγορούνται για τον ομαδικό και συστηματικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι ακόμα προσπαθούν να επεξεργαστούν αυτό που έχει συμβεί, ενώ αμφισβήτησε την αναλογικότητα της τιμωρίας που τους επιβλήθηκε.
"Να πω μια μεγάλη συγγνώμη στην οικογένεια του παιδιού και στο ίδιο το παιδί γι'αυτό που περνάει. Νιώθουμε ένα σοκ γι' αυτό που συμβαίνει στα παιδιά μας και στο παιδί της οικογένειας.
Δεν είναι τα παιδιά από κατεστραμμένες οικογένειες. Είμαστε καλές οικογένειες, που ήμασταν πάνω από τα παιδιά μας", είπε, αρχικά, ο πατέρας του 15χρονου κατηγορούμενου.
"Μπορώ να σας πω κι εγώ ότι ψάχνω να βρω βαθύτερες αιτίες γιατί έχει συμβεί αυτό. Γνώριζα πολλά από τα παιδιά κι ότι είναι από καλές οικογένειες, δεν πήγε το μυαλό μας, ειλικρινά", πρόσθεσε.
Όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση του γιού του είπε πως "Το παιδί μου είναι μετανιωμένο. Είναι κι αυτό σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Παρότι συζητάμε για την ποινή που έχει λάβει, συζητάμε και για το πως μπορούμε να διορθώσουμε το μέλλον. Να μπορέσει να επανενταχθεί".
"Πρόκειται για μια κακοποιητική συμπεριφορά για την οποία πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ανησυχούμε για το αν η τιμωρία που έλαβαν τα παιδιά είναι ανάλογη των πράξεών τους ή αν ήταν για τον παραδειγματισμό για την αύξησή της παιδική εγκληματικότητας", κατέληξε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα