Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο μάτι του κυκλώνα: Η καταγγελία για συγκάλυψη της σύλληψης του γιου του με... 2 χρόνια καθυστέρηση


Φωτιές που δεν θα σβήσουν εύκολα άναψαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις και στην πολιτική σκακιέρα.
Οι αποκαλύψεις των διαλόγων αστυνομικών με παραβατικούς επιχειρηματίες και νονούς, αλλά και η καταγγελία του ανώτατου αξιωματικού ότι πήρε εντολή να μην σχηματίσει δικογραφία σε βάρος συγγενικού προσώπου του πολιτικού του προϊσταμένου, Τάκη Θεοδωρικάκου, έχουν ανάψει το φιτίλι που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να προκαλέσει την έκρηξη, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Η χθεσινή αποκάλυψη από το MEGA των φωτογραφιών που δείχνουν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κατά την διάρκεια του επίμαχου ελέγχου στο Μαρούσι, που έγινε σύμφωνα με την καταγγελία τον Νοέμβριο του 2021, προκαλούν εύλογα ερωτήματα γιατί τελικά οι νεαροί - μεταξύ των οποίων και το συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη- δεν συνελήφθησαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κατεχάκη εισέβαλαν στο Εσωτερικών Υποθέσεων, αναζητώντας την κατάθεση - καταγγελία του ανώτατου αξιωματικού, προκειμένου να την πάρουν.
Για ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες που θα απαντηθούν από την έρευνα των αδιάφθορων κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να έχει ήδη προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη και να υπενθυμίζει ότι με δική του εντολή ζήτησε να ερευνηθεί η καταγγελία του αξιωματικού που λίγες ημέρες πριν αποστρατευθεί, προχώρησε σε αυτή την κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι απειλείται η ζωή του και εκφράζοντας φόβους για την οικογένεια του.
Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν τον "ζόφο", όπως λένε χαρακτηριστικά, στις κρίσεις, με τις οποίες επιχειρήθηκε να διασφαλιστεί η κάθαρση του Σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Και θέτουν το ερώτημα γιατί οι καταγγέλλοντες σιωπούσαν τόσο καιρό και δεν προσέρχονταν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά το έκαναν την ώρα που αποστρατεύονταν;
Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν μάλιστα, ότι εκτός από τον ανώτατο αξιωματικό της Άμεσης Δράσης που προχώρησε στην καταγγελία, αποστρατεύτηκε και ο προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Η ζημιά και η απαξίωση στο σώμα της αστυνομίας πάντως είναι μεγάλη, με το Μέγαρο Μαξίμου να πρεπει να διαχειριστεί άλλη μία κρίση μετά τις υποκλοπές, η οποία δεν θα σταματήσει. Πληροφορίες ανάφερουν ότι έχει ανοίξει "πόλεμος" μέσα στην ελληνική αστυνομία και είναι άγνωστο που θα καταλήξει και πόσους θα συμπαρασύρει όσο μαίνεται.
Και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προ.Πο. πάντως, Μίχαλης Καραμαλάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον απόστρατο πλέον ανώτατο αξιωματικό της Άμεσης Δράσης του ζήτησε να συγκαλύψει την υπόθεση των ευρημάτων που είχαν στην κατοχή τους οι 4 νεαροί, έκανε λόγο για αβάσιμα κατασκευάσματα, προσφυγή στη δικαιοσύνη και αθλιότητες, αποδίδοντας τα στην έναρξη των διαδικασιών για τις κρίσεις στην αστυνομία. "Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν", καταλήγει.
Για δεύτερο γύρο ετοιμάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα, έκτακτη συνέντευξη Τύπου προγραμματίζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή του δόρατος τις υποκλοπές, αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα στην ΕΛΑΣ, που σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει θεσμική εκτροπή.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για τη δημοκρατική αντεπίθεση, όπως την χαρακτηρίζουν, μία δεύτερη κίνηση μετά την πρόταση μομφής, που μπορεί να μην έριξε την κυβέρνηση, αλλά όπως εκτιμούν την "γρατζούνισε" ακόμη περισσότερο. Στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για έναν δεύτερο γύρο αντεπίθεσης, ο οποίος θα κλιμακωθεί όσο περνούν οι μέρες. Ήδη έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα αύριο Τετάρτη, στην Πάτρα την Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα