Ο θάνατος του 35χρονου άνδρα από κορονοϊό συγκλόνισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε για την άσχημη αυτή είδηση.
Αναλυτικά είπε:
«Τα παιδιά έχουν πολύ πιο ήπια κλινική εικόνα από τους ενήλικες και οι ενήλικες από τους ηλικιωμένους. Δυστυχώς, όμως, καταγράφονται θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας, χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα νοσήματα του κατωτέρου αναπνευστικού, όπως με πνευμονίες από μικρόβια και βακτήρια, και τη γρίπη, όπου καταγράφονται παρόμοια σοβαρά τέτοια περιστατικά.Σε μια πολύ μεγάλη μελέτη της Κίνας σε 2.135 παιδιά, καταγράφηκε μόλις 1 θάνατος. Παραμένει όμως το ερώτημα... Αυτή η περιστασιακή σοβαρή νόσος και τυχόν θάνατος σε νεαρό, φαινομενικά τουλάχιστον υγιές κατά τ' άλλα άτομο, όπως και ιατρικό προσωπικό που εκτίθεται σε ασθενείς με τον ιό, και τι συμβαίνει εκεί...
Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν προηγουμένως διαγνωσθεί. Σε άλλες μένουμε με το αναπάντητο ερωτηματικό για το τι συνέβη. Πιστέψτε με, μας αγγίζουν πάρα πολύ σαν υγειονομικούς περιπτώσεις αιφνίδιας κατάρρευσης του οργανισμού σε έναν νέο άνθρωπο.
Κάποιοι θεωρούν πως η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη, αν εκτεθείς περισσότερο. Δηλαδή, αν ένας ασθενής με τη νόσο βήξει δίπλα μου, έχει μεγάλες ποσότητες του ιού, κι εγώ τις εισπνεύσω αυτές τις ποσότητες.
Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν πως αυτό αποδεινύεται από μόνο του, από το υψηλότερο ιϊκό φορτίο σε σοβαρά αρρώστους. Εγώ νομίζω πως αυτό μπορεί να προέρχεται και από την αδυναμία του οργανισμού να ελέξγει τον ιό σε ακριβώς αυτές τις σοβαρές περιπτώσεις.
Ούτως ή άλλως, ένα από τα σημαντικά μηνύματα παραμένει η επαγρύπνηση για τα συμπτώματά μας, ώστε να μην εκθέσουμε τους συνανθρώπους μας, τους δικούς μας, τους αγαπημένους μας, στον ιό που κουβαλάμε.
Επίσης, άλλοι υποστηρίζουν την παρουσία μιας προσδιάθεσης για σοβαρή νόσο. Είναι αυτό που λέγαμε για τα γονίδια. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Είναι γνωστό πως μια από τις συχνότερες ιώσεις, ιογενείς λοιμώξεις, που προσβάλλουν τον άνθρωπο, είναι ο έρπης.
Θα έχετε ακούσει όλοι για τον έρπη, ότι οι περισσότεροι τον παιρνούν ελαφρά σαν ένα σπυράκι ή έχουν υποτροπές. Σε κάποιους, όμως, ανθρώπους, που έχουν μεταλλάξεις σε μια από τις πόρτες του ιού στον εγκέφαλο, ο ιός του έρπητα προκαλεί εγκεφαλίτιδα, μια σοβαρή εκδήλωση της νόσου, με σοβαρές επιπλοκές και θάνατο».
gazzetta
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα