Χρονάς: «Να επαναπροσεγγιστεί από τους αρμόδιους φορείς το θέμα των αρχαίων της Υπαπαντής»
Να γίνει επαναπροσέγγιση του θέματος της ανάδειξης των αρχαίων της Υπαπαντής, βάσει των νέων προϋποθέσεων που δημιουργεί η ανάπλαση της πλατείας, ζητά με παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.
Αναλυτικά στην παρέμβασή του ο κ. Χρονάς αναφέρει τα εξής: «Ενώνω και εγώ τη φωνή μου και στηρίζω όλους όσοι ζητούν με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας της Υπαπαντής να έρθουν στο φως και να αναδειχθούν οι αρχαιότητες που κρύβονται κάτω από την πλατεία.
Θεωρώ πως το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί και να γίνει μία διαφορετική προσέγγιση από τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού οι αρχαιότητες πρέπει να αναδεικνύονται και για
να γνωρίζει ο κόσμος την ιστορία του τόπου του, αλλά και για να εντάσσονται στο τουριστικό απόθεμα της περιοχής που τα διαθέτει.
“Δεν μπορεί να μένουν τα αρχαία ενταφιασμένα, γιατί με τον τρόπο αυτό αγνοείται η ύπαρξή τους και δεν έχουν καμία αξία”
Είναι κατανοητή και σεβαστή η άποψη του Υπουργείου Πολιτισμού, αφού λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια και πρέπει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες, όσον αφορά πιθανές ανασκαφές, αλλά πιστεύω πως το έργο της ανάπλασης της πλατείας, αποτελεί μία ευκαιρία να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του όλου θέματος. Αν δεν βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και την τοπική κοινωνία και όσους ζητούν να έρθουν στο φως τα αρχαία, η ευκαιρία θα χαθεί, αφού μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης δεν θα είναι εύκολη η ανασκαφή.
Κλείνοντας την παρέμβασή μου θα ήθελα να επισημάνω πως με καλή θέληση, διάλογο και χωρίς παρωπίδες, είτε επιστημονικές, είτε πολιτικές, είναι βέβαιη η λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα δίνει την δυνατότητα στην πόλη της Καλαμάτας να αναδείξει ένα ακόμα κομμάτι της ιστορίας της και να το «προσφέρει» στους επισκέπτες της.
“Άλλωστε ο τόπος μας είναι ευλογημένος, γιατί διαθέτει αυτήν την αρχαία ιστορία και οφείλουμε να την αναδείξουμε και διατηρήσουμε όχι κρυμμένη, αλλά φέρνοντάς την στο φως”.
Και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη που αναφέρει πως «Η χρήση των μνημείων «ζωντανεύει» και «κοινωνικοποιεί» τους αρχαιολογικούς χώρους», για να γίνει όμως αυτό, πρώτα θα πρέπει να έχουν έρθει στο φως.
Ελπίζω λοιπόν σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας να επανεξεταστεί το όλο θέμα και να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή“.
Σοκ και ΔΕΟΣ στους φορολογικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ!
-
Τον εντυπωσιακό τίτλο «ΔΕΟΣ» επέλεξε η ΑΑΔΕ για να ονομάσει τη νέα
ελεγκτική υπηρεσία των «Ράμπο» που ιδρύει και η οποία θα λειτουργεί
παράλληλα με τους άλ...
Πριν από 6 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα