Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έρευνα του ΣΔΟΕ: Αγρότες - μαϊμού έχουν εισπράξει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ

Μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ, με παραγγελία από την Εισαγγελία Καλαμάτας, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και αφορά υποθέσεις αγροτών που έχουν εισπράξει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των αγροτών που έχουν εξαπατήσει το Δημόσιο, μόνο για την περιφέρεια της Καλαμάτας, είναι… αόριστος και τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθεί, υπέρογκα!

Απίστευτα ποσάΑπό τις πρώτες κιόλας καταθέσεις που έχουν πάρει οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και την αντίστοιχη έρευνα, έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν. Άλλωστε, μια πρώτη εικόνα της κατάστασης είχε δώσει πριν από λίγο καιρό ο προϊστάμενος της Εφορίας, Φώτης Μαθιόπουλος, όταν σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφερόταν στο θέμα και επισήμαινε ότι για επιστροφή ΦΠΑ άνω των 10.000 ευρώ υποβλήθηκαν συνολικά 53 αιτήσεις. Από τους πρώτους ελέγχους, όμως, που έγιναν διαπιστώθηκε ότι με 15 αιτήσεις έχουν υποβληθεί συνολικά 307 πλαστά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.444.062 ευρώ!

Τεράστιες… καλλιέργειεςΤο ΣΔΟΕ, έχοντας πάρει τη «σκυτάλη», ελέγχει προς το παρόν φυσικά πρόσωπα και την επιστροφή ΦΠΑ για το 2010. Μόνο αυτή η χρονιά είναι ικανή να… «μπλοκάρει» την υπηρεσία για αρκετό διάστημα, ενώ αν αποφασισθεί να επεκταθούν οι έλεγχοι στην τελευταία 5ετία, εκτιμάται ότι η «ψαριά» θα είναι πολύ μεγάλη.
Το σύστημα που έχει ακολουθηθεί από τους αγρότες – μαϊμού είναι η σύνταξη ψεύτικων συμφωνητικών μίσθωσης έκτασης (καμιά φορά και συμβολαίων), εικονική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών στην έκταση – μαϊμού, συγκομιδή και πώληση των δήθεν αγροτικών προϊόντων σε εμπόρους, που είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν πεθάνει, με πλαστά τιμολόγια. Στη συνέχεια, οι αγρότες – μαϊμού παρουσιάζονταν στην Εφορία και εισέπρατταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Οι δε απάτες δεν αφορούν μικρές καλλιέργειες, αλλά τεράστιες εκτάσεις που «αποδίδουν» στους ψευτο- αγρότες 70.000 και 100.000 ευρώ επιστροφή φόρου.
Πάντως, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι «έχει πέσει σύρμα» για το τι γίνεται και ορισμένοι εξ αυτών θορυβούμενοι έχουν παρουσιασθεί μόνοι τους και έχουν επιστρέψει το ποσό του ΦΠΑ που είχαν πάρει.

Της Βίκυς Βετουλάκη

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 19, 2011

    Τούς χαιδέψατε τους αγρότες πολύ. Αποτέλεσμα αυτης της πολιτικής είναι η απάτη.Κλέβουν οι πάντες. Ενας λαός γεμάτος κλέφτες θα βγάλει και κλέφτες πολιτικούς. Μην ζητάτε ρέστα γιά την κατάντια μας. Η δεκαετία του 80 έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την Ελλάδα. Τώρα πρέπει να ντρέπεστε οσοι το ψηφήσατε γι αυτά που θα γράψει η ιστορία σε λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα