Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παπανδρέου: «Όχι» σε πρόωρες, «ναι» σε συνεννόηση και ανασχηματισμό

 Παπανδρέου: «Όχι» σε πρόωρες, «ναι» σε συνεννόηση και ανασχηματισμόΟ πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζει να επιδιώκει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι βρίσκεται, ακόμη και σήμερα, σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτω
Ιστορικά κρίσιμη» χαρακτήρισε τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζει να επιδιώκει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι βρίσκεται, ακόμη και σήμερα, σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε αναζήτηση συνεννόησης.


«Είμαστε σε μια ιστορικά κρίσιμη στιγμή, στιγμή κρίσιμων αποφάσεων και πιστεύω και θεωρώ ότι είναι ευεργετικό για τα συμφέροντα της χώρας η εθνική συνεννόηση», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Εγώ ακόμα και σήμερα επικοινωνώ με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

«Εχω επίγνωση των ευθυνών μου»

« Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.

Ανασχηματισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό με σκοπό να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση και πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής. Μάλιστα, στο αυριανό συμβούλιο δεν αποκλείεται να ζητήσει τις παραιτήσεις υπουργών, μεταξύ των οποίων ενδέχεται να είναι και ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να διευκολύνει το έργο του.

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο

Στις 3 μμ ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την Οικονομία, το οποίο είναι προγραμματισμένο να εισαχθεί στις 4.30 μμ στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα