Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Αδιέξοδο και επικίνδυνο το αντιμνημονιακό παραλήρημα του κ. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς οργάνωσε Ζάππειο Ι και Ζάππειο ΙΙ, για να φανερώσει στο λαό το περιβόητο σχέδιο του, που θα μπορούσε υποτίθεται να λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα.Πλην όμως ματαίως. Δεν τον ακούει κανείς, εκτός από τον σκληρό πυρήνα της παράταξης του. Δέκα εννέα ολόκληρους μήνες, κάνει ότι περνάει απ΄ το χέρι του για να μπορέσει να πείσει τους Ελληνες ότι έχει την μαγική, την μοναδική, αξιόπιστη λύση για τη χώρα. Άνθρακες όμως ο θησαυρός. Δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν έχει απήχηση, αδυνατεί να προσφέρει σοβαρή, εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση.
Ακόμα και οι τεχνοκράτες της Τρόϊκας που προσφάτως επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ν.Δ στη Συγγρού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις τους, έμειναν άφωνοι ακούγοντας τα
στελέχη της να τους εξηγούν το Ζάππειο ΙΙ. Με αυστηρό ύφος αμέσως τους ξεκαθάρισαν, ότι τα ψέματα τελείωσαν και ήρθε η ώρα των ευθυνών για τη Νέα Δημοκρατία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η αποστασιοποίηση των πολιτών από την πολιτική τους συνεχίζεται, μετά από ένα συστηματικό, άγριο και επιθετικό αντιμνημονιακό παραλήρημα. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι η κοινωνία τους έχει γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη. Τόσο κυνηγητό, τόσες κραυγές, τόση δουλειά, τόσες «αναπτυξιακές» κορώνες και βαρύγδουπες υποσχέσεις, τόσο κανάκεμα και να πηγαίνουν όλα χαμένα, τους είναι εντελώς αδιανόητο.
Αντί λοιπόν να ψαχτούν σε βάθος, να προβληματιστούν και να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, τι φταίει και ο λαός δεν επιδοκιμάζει τις θέσεις τους, συνεχίζουν απτόητοι να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς επαναστάτες. Μιλάνε για λάθος μίγμα πολιτικής της κυβέρνησης και αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν στο πρόγραμμα σταθερότητας που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε για το καλό του τόπου. Το ξέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τους το φωνάζουν οι δικοί τους άνθρωποι στην Ευρώπη. Το επισημαίνουν όλα τα αρμόδια όργανα της Κομισιόν, με πιο χαρακτηριστικές τις δηλώσεις Τρισέ και Όλι Ρεν, αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Το απαιτεί το συμφέρον της χώρας κι αυτοί στον κόσμο τους. Αμετακίνητοι στην άρνηση τους. Αυτό θα πει υπευθυνότητα και ενδιαφέρον για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Τι να περιμένει όμως κανείς από τη Νέα Δημοκρατία; Εδώ δεν δίστασαν πεντέμισι χρόνια να φέρουν τ΄πάνω κάτω στην οικονομία και να οδηγήσουν τη χώρα στo χείλος της καταστροφής, θα συμπεριφερθούν τώρα με γνώμονα το συμφέρον του λαού και θα αναλάβουν έστω και για μια στιγμή ευθύνες; Δεν το ελπίζει κανείς, ούτε είναι αναμενόμενο. Ακόμα και εκείνοι που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου, ελπίζουν μόνο από την κυβέρνηση και όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι πλέον φανερό και καθημερινώς αποδεικνύεται από τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη εναλλακτική πρόταση που θα μας βγάλει από το σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν με την άφρονα και εγκληματική πολιτικής τους. Είναι τόσο πελώριο το χρέος που άφησαν, που δεν έχουμε δυνατότητες για εφαρμογή άλλου μίγματος πολιτικής, πλην αυτής του μνημονίου και της πιστής τήρησης των δεσμεύσεων που απορρέουν απ΄ αυτό.
Στην κατεύθυνση αυτή, στη Ν.Δ είναι ανάγκη να αφυπνιστούν επί τέλους από τον μακάριο αντιμνημονιακό τους ύπνο. Ίσως τότε, να συμβιβαστούν με την ωμή πραγματικότητα και να υποστείλουν τα λάβαρα της αντίστασης στο πρόγραμμα σταθερότητας που συμφωνήσαμε με τους δανειστές εταίρους μας στην Ευρώπη, για την σωτηρία του τόπου, κάνοντας για μια φορά κάτι χρήσιμο για τον τόπο.
Οι ισχυρισμοί του κ. Σαμαρά ότι ο Πρωθυπουργός τάχα δεν διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο (φαίνεται δεν είναι πατριώτης!!!), ενώ αυτός μπορεί να το επαναδιαπραγματευτεί, ως υπερπατριώτης, δεν αντέχουν σε σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συζήτηση. Είναι απλώς δικές του προφάσεις εν αμαρτίαις, για να συνεχίσει αυτάρεσκα να βαδίζει στο ίδιο αντιμνημονιακό μονοπάτι που επέλεξαν τα δύο κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς. Να το χαίρεται λοιπόν, το καινούργιο του «αριστερό» κουστούμι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Συναίνεση δεν ζητάει η κυβέρνηση, γιατί έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αυτοδύναμη είναι και μια χαρά τα πάει μόνη της, τιμώντας την εντολή του ελληνικού λαού. Συναίνεση του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, ζητούν κυρίως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που δίνουν τα δανεικά και θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον. Αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν η χώρα μας να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, αυτοί να καλούνται να αποφασίσουν στα κοινοβούλια τους για παροχή βοήθειας προς αυτήν, με λεφτά των φορολογούμενων πολιτών τους και εδώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαιτέρως της μείζονος, να αρνούνται να συμφωνήσουν στο αυτονόητο. Την σωτηρία της πατρίδας τους.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα