Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο επειδή δεν είχαν μηχανοκίνητο σκάφος οι ναυαγοσώστες!

Δέκα νέα πρόστιμα επιβλήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας σχετικά με τους ναυαγοσώστες, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό τους σε τριάντα τρία! Μέχρι πρότινος στις υπηρεσίες του Δήμου είχαν φθάσει τα σχετικά έγγραφα επιβολής είκοσι τριών προστίμων για έλλειψη ναυαγοσωστών από πολυσύχναστες παραλίες. Τις τελευταίες μέρες έφθασαν και άλλα έγγραφα για δέκα νέα πρόστιμα, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχε θέμα για λήψη απόφασης ορισμού δικηγόρου σχετικά με άσκηση προσφυγών κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων του Λιμεναρχείου Πύλου!
Όπως είπε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, τα περισσότερα από τα δέκα νέα πρόστιμα αφορούν στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν είχε εφοδιάσει τους ναυαγοσώστες με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δηλαδή με μηχανοκίνητο σκάφος!Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έμειναν άφωνα ακούγοντας την αιτιολογία επιβολής των προστίμων και κάποια εξ αυτών, μάλιστα, δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε το Λιμεναρχείο δεν έχει σκάφη, ο Δήμος και οι ναυαγοσώστες θα είχαν;».
Πάντως, από τα δέκα νέα πρόστιμα τα τέσσερα αφορούν στην έλλειψη ναυαγοσωστών από πολυσύχναστες παραλίες, η οποία βεβαιώθηκε έπειτα από επιτόπιο έλεγχο κλιμακίου του Λιμεναρχείου, και τα έξι σε έλλειψη μηχανοκίνητου σκάφους (ή σκαφών;) που όφειλε ο Δήμος, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να διαθέτει στους ναυαγοσώστες!
Για την έλλειψη ναυαγοσωστών, έχουμε ξαναγράψει, δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου, δηλαδή του Καλού Νερού και της Κυπαρισσίας (που έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και όρος για τη Γαλάζια Σημαία είναι και η ύπαρξη ναυαγοσώστη), καθώς και του Στομίου και του Λαγκούβαρδου, αφού όλοι κι όλοι οι ναυαγοσώστες που διέθετε ήταν τρεις!
Για το μηχανοκίνητο σκάφος, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πρώτη φορά άκουσαν πως ο Δήμος υποχρεούται να διαθέτει σκάφος στους ναυαγοσώστες!
Πάντως, αφού όλοι αναγνώρισαν ότι οι υποθέσεις στο Δικαστήριο είναι χαμένες, αποφάσισαν να μην ορίσουν δικηγόρο, για να μην αναγκαστούν να πληρώσουν διπλάσια και τριπλάσια ποσά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα