Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αποχώρησε η μείζων μειοψηφία στην Τριφυλία με βολές για παραπληροφόρηση…

Αποχώρησε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας η μείζων μειοψηφία με βολές για παραπληροφόρηση και επειδή ο πρόεδρος δεν έδινε, επί προσωπικού, το λόγο στον επικεφαλής της, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο.
Προ ημερήσιας διάταξης, ο κ. Ανδρινόπουλος έθεσε υπόψη του Σώματος απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για ενοίκια 21.378 ευρώ που χρωστάει ο Δήμος Τριφυλίας για το ΚΕΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία, λέγοντας: «Σε ερώτησή μου στην πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο, γιατί ο Δήμος υποχρεούται να πληρώσει ενοίκια για ΚΕΠ που είχε μισθώσει η πρώην Νομαρχία, για να ενημερωθεί και η Επιτροπή και για να ξέρουμε και τι ψηφίζουμε, δεν πήρα σαφή απάντηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί.
Για να αποφύγει, μάλλον, τις ερωτήσεις μου, γιατί επέμενα πάνω στο θέμα αυτό, η απάντησή της ήταν “ήσασταν πριν πρόεδρος, γιατί δεν το ελέγξατε;”. Επειδή αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα γιατί ούτε πρόεδρος ήμουνα τότε, ούτε Οικονομική Υπηρεσία ήμουνα, ούτε διαφωτίστηκε η Οικονομική Επιτροπή για το τι έχει συμβεί, παρακαλώ, λοιπόν, πρώτον, να ενημερωθεί το Σώμα και όλο το ακροατήριο, τι ακριβώς είναι αυτό, γιατί συνέχισε να λειτουργεί, με τίνος τις εντολές συνέχισε να λειτουργεί και αν θα πρέπει εμείς να πληρώσουμε αυτό το ποσό.
Οπωσδήποτε αυτό το ποσό, ο συνδημότης μας το δικαιούται, θα πρέπει να το πάρει, πλην όμως θα πρέπει να δούμε και ποιοι πρέπει να πληρώσουν αυτό το ποσό. Παρακαλώ την κα πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να ανακαλέσει αυτά που είπε προχτές, ότι εγώ ήμουνα και έπρεπε να ’χα κάνει τον έλεγχο ή να αποδείξει ότι, πράγματι, εγώ ήμουνα ο υπεύθυνος που θα ’πρεπε να ’χει κάνει τον έλεγχο».
Συμπλήρωσε, δε, «καλώ το δήμαρχο να ασχοληθεί με το θέμα, εάν κρίνει σωστό να το στείλει στον εισαγγελέα. Αν δε το στείλει ο δήμαρχος, να μας πει, τουλάχιστον, στην επόμενη συνεδρίαση να το κάνουμε εμείς».
«Έχω την εντύπωση ότι όλοι κατοικούμε στην ίδια περιοχή, αλλά κανείς δεν ξέρει τίποτα. Κανένας δεν πέρναγε έξω από το ΚΕΠ και κανένας δεν το έβλεπε», σημείωσε απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας και τόνισε: «Δεν μπορεί κάποιοι, ξαφνικά, να παίρνουνε τη θέση του ανεύθυνου».
Με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μαρία Πανουσιοπούλου, είπε ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, και συμπλήρωσε ότι η ίδια ήταν δημοτική σύμβουλος, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος είχε θέση ευθύνης. «Ήσασταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντί του δημάρχου» είπε η κα Πανουσιοπούλου και σημείωσε πως δεν είπε κάτι για να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Ανδρινόπουλο, ενώ ανέφερε την αλληλογραφία Δήμου και αποφάσεις για το ΚΕΠ.
Μόλις ολοκλήρωσε η κα Πανουσιοπούλου, ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει, επί προσωπικού, αλλά ο πρόεδρος του απάντησε ότι δεν του δίνει το λόγο και αν συνεχίσει, θα διακόψει το συμβούλιο. «Να το διακόψετε, αλλά αυτή είναι παραπληροφόρηση και προσπαθείτε να καλύψετε ευθύνες», έλεγε σε έντονο ύφος ο κ. Ανδρινόπουλος. Αφού σημειώθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους και ο πρόεδρος δεν έδινε το λόγο, η μείζων μειοψηφία αποχώρησε με βολές για παραπληροφόρηση.

του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα