Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Παραίτηση βόμβα του Ανδρέα Ψυχάρη! «Αποχωρώ από την πολιτική»

- Η παραίτηση ανακοινώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια
- Ψήφισε ναι και στις δυο ψηφοφορίες και μετά παραιτήθηκε
- «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του
- Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης.«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα»τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:
«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Τον κ. Ψυχάρη θα αντικαταστήσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.



Διαβάστε επίσης

Ανδρέας Ψυχάρης: Το βαφτιστήρι του Ανδρέα Παπανδρέου που έγινε βουλευτής της ΝΔ

Η παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα δεν έπεσε μόνο σαν βόμβα στις τάξεις τηςΝέας Δημοκρατίας. Ποιός είναι ο Ανδρέας Ψυχάρης που άφησε... άφωνους ξαφνικά πολιτικούς και δημοσιογράφους; 

Ανδρέας Ψυχάρης: Το βαφτιστήρι του Ανδρέα Παπανδρέου που έγινε βουλευτής της ΝΔΟ Ανδρέας Ψυχάρης είναι γιός του Σταύρου Ψυχάρη, προέδρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Η πολιτική μπήκε από νωρίς στη ζωή του, αφού νονός του ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ωστόσο, εκείνος άργησε να ασχοληθεί μαζί της.

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Duquesne των Ηνωμένων Πολιτειών. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Είναι παντρεμένος με την Άνα, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Σταύρο και τη Μέλια.



Εν αρχή ην η διπλωματία


Μπορεί να σπούδασε δημοσιογραφία αλλά δημοσιογράφος δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, επέλεγε ένα άλλο επάγγελμα από Δ: Διπλωμάτης. Υπηρέτησε στο διπλωματικό σώμα για 19 χρόνια.

Από το 1993 έως το 1995 υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτικών και στη διεύθυνση Κύπρου. Εν συνεχεία ανέλαβε καθήκοντα γενικού προξένου στο Λονδίνο μέχρι το 1998.



Έως το 2000 υπηρέτησε στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία και μετά, μέχρι το 2003, στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Εκεί, είχε ως αρμοδιότητες το Κογκρέσο, την τρομοκρατία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή.



Το 2003 επέστρεψε στην Αθήνα για να υπηρετήσει στη Διεύθυνση Τουρκίας, ενώ το 2005 το υπουργείο Εξωτερικών τον έστειλε στην Τάμπα της Φλόριδα για να ιδρύσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Υπηρέτησε εκεί ως γενικός πρόξενος μέχρι το 2009. Τα επόμενα δυο χρόνια ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο.



Από τη Γερμανία επέστρεψε το φθινοπώρου του 2011 και τότε αποφάσισε να εμπλακεί πιο ενεργά με την πολιτική, αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει διπλωματικός του σύμβουλος.

Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012 και εξελέγη στην Α’ Αθηνών, όπως και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πηγές: www.psycharis.gr - Wikipedia
Φωτογραφίες: Eurokinissi - 
www.psycharis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα