Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πως να καθαρίσεις ένα καμένο τηγάνι και την σκουριά!

Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να πρέπει να αφαιρέσεις την σκουριά ή να καθαρίσεις αποτελεσματικά καμένα σκεύη, ειδικά όταν ξέρεις ότι απλά και μόνο το σύρμα δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και όλη αυτή η προσπάθεια σου γίνεται ακόμη πιο κουραστική όταν από το πολύ τρίψιμο αντί να καθαρίσει το τηγάνι ή η κατσαρόλα σου, γεμίζουν και γρατζουνιές.

Σου έχω όμως καλά νέα! Βάλε τέλος στις αναποτελεσματικές συνεχείς προσπάθειες, ακολουθώντας τα απλά βήματα που έχω να σου προτείνω.
Δες επίσης: Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο σας!
Tips για να καθαρίσεις ένα καμένο τηγάνι
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ξύδι


2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 ποτήρι νερό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού) και









1 σφουγγάρι με σύρμα

Ώρα να ξεκινήσουμε λοιπόν. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις το νερό μέσα στο τηγάνι σου, ώστε να καλύψεις τον πάτο του και να προσθέσεις και το ξύδι.

Έπειτα, για να έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να βάλεις το τηγάνι επάνω στο μάτι της κουζίνας σου, μέχρι να πάρει μια βράση το νερό με το ξύδι. Ήδη θα μόλις ζεσταθεί το νερό θα αρχίσεις να βλέπεις ότι καθαρίζει.

Βέβαια όπως καταλαβαίνεις δεν είναι έτοιμο ακόμη. Τώρα θα πρέπει να βγάλεις το τηγάνι από την φωτιά και να προσθέσεις τις 2 κουταλιές σόδα και να περιμένεις μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.



Στη συνέχεια, αφαίρεσε το νερό που έχει μέσα και πλύντο όπως θα έκανες και με ένα απλά λερωμένο σκεύος. Αν δεις ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι λεκέδες που δεν έχουν φύγει με το πλύσιμο, ρίξε και πάλι λίγη σόδα και μερικές σταγόνες νερό για 2-3 λεπτά και ξανά πλύντο.



Μετά από αυτή την εύκολη διαδικασία πιστεύω ότι θα είσαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που θα έχεις!
Διαδικασία για να καθαρίσεις παλιά σκουριασμένα σκεύη


Τι θα χρειαστείς:
μισή πατάτα
αλάτι
λάδι
χαρτί κουζίνας
γάντια

Και μόνο που βλέπεις το πόσο σκουριασμένα μπορεί να είναι τα σκεύη σου σε πιάνει τρέλα και φυσικά όχι μόνο εσένα, αλλά όλες μας.Ετοιμάσου όμως να τα κάνεις και πάλι να αστράψουν!

Για να ξεκινήσεις βάλε το σκεύος σου στον νεροχύτη και πασπάλισε το με μερικές κουταλιές αλάτι. Τώρα πάρε την πατάτα και τρίψτο όπως θα έκανες και με ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα. Η υγρασία της πατάτας θα βοηθήσει το αλάτι να διεισδύσει μέσα στην σκουριά.

Θα δεις ότι πολύ γρήγορα το αλάτι σου θα αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, μπορείς να το ξεπλύνεις για να δεις την πρόοδο του, αν όμως εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή σκουριά πρόσθεσε περισσότερο αλάτι και επανέλαβε την ίδια διαδικασία.

Μόλις τελειώσεις και με την δεύτερη φορά σκούπισε το και άστο να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, βάλε μέσα μια μικρή ποσότητα από λάδι και τρίψτο με μια χαρτοπετσέτα.

Έπειτα, βάλε το σκεύος σου σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 με 40 λεπτά και μετά άστο να κρυώσει. Τώρα το μόνο που μένει είναι να ξανά σκουπίσεις το σκεύος με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα λαδιού.
Αν δεν θέλεις να σου συμβαίνει συνέχεια το ίδιο πράγμα μπορείς κάθε φορά αφού το πλύνεις να επαναλαμβάνεις την διαδικασία με το λάδι και την κουζίνα, πριν το βολέψεις, έτσι θα μείνει για πάντα καθαρό!

Πως σου φάνηκαν τα tips μου; Αν έχεις και εσύ να προτείνεις κάποιον αποτελεσματικό τρόπο, πες μου την ιδέα σου κάτω στα σχόλια!
ΠΗΓΗ:ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα