Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε ομηρία - υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο

Διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού ενόψει Eurogroup της Δευτέρας για να προχωρήσει η συμφωνία με τους εταίρους ,με όχημα τις έξι βασικές προτάσεις που θα συνοδεύονται από αριθμητικά δεδομένα. Ανικανοποίητοι σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζονται οι εταίροι δανειστές από τον προτεινόμενο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Το μήνυμα ότι η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε ομηρία θα εκπέμψει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αιχμή το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που η χώρα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της οφείλουν οι ευρωπαικοί θεσμοί να κάνουν να πράξουν το ίδιο όσον αφορά την παροχή ρευστότητας στη χώρα.
«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πίεση από τους εταίρους για να κατευθύνουν την ενδιάμεση συμφωνία προς το παλιό Μνημόνιο» τόνισε στο Κόκκινο ο αναπληρωτής Υπουργών Διεθνών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πηγές δεν αποκλείουν μία ακόμα συνεδρίαση του Euroworking group ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Μάριο Ντράγκι τελεί η Αθήνα, αφενός για την «ελαστικότητα» του ELA, αφετέρου για τη δυνατότητα να αντλήσει περισσότερη ρευστότητα από τα έντοκα γραμμάτια. Στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Λευκωσία ο Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο προβλέπει αγορές κρατικών και μη ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Νέα επαφή αναμένεται το βράδυ του Πρωθυπουργού με τον διοικητή της Ττε. Χθες ο πρωθυπουργός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Στουρνάρα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο διοικητής της ΤΤε θα συμβάλλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

«Η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν πάρουμε το Μάρτιο τη δόση», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο δείπνο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας και της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Πρόσθεσε, ότι τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση θα χρηματοδοτηθούν από την περικοπή δαπανών και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα αιτήματα που θέτουμε έχουν ερείσματα και συμμαχίες δήλωσε στο Κόκκινο ο Δημ. Παπαδημούλης. "Ο δρόμος για μας είναι εφαρμογή του προγράμματός μας με δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, χωρίς ελλείμματα με σταθερότητα και σιγουριά για την υλοποίηση αυτών που έχουμε δεσμευθεί" πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα