Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Εμποροι Φιλιατρών με Κατσίβελα για τα προβλήματα της πόλης


Εμποροι Φιλιατρών με Κατσίβελα για τα προβλήματα της πόλης
Συνάντηση με τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα είχαν την Παρασκευή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την πόλη τους.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου, στο οποίο ανταποκρίθηκε ο δήμαρχος και τονίστηκε ότι τα Φιλιατρά είναι μια πόλη που έχει αδικηθεί αρκετά στο πλαίσιο λειτουργίας του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας και αυτό έχει επηρεάσει και την εμπορική κίνηση των Φιλιατρών.
Η συζήτηση έγινε σε κλίμα καλής διάθεσης και μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι: Η
ολοκλήρωση του συστήματος ύδρευσης, όπου αναγνωρίστηκε ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση, καθώς αυτό το έργο ήταν προτεραιότητα για το δήμο αφού οι συχνές διακοπές του νερού επηρεάζουν τη γενικότερη ομαλή λειτουργία των Φιλιατρών. Η μετέπειτα αποκατάσταση των δρόμων, η αξιοποίηση του πεζόδρομου και ο φωτισμός των δρόμων. Η επιδιόρθωση, φωταγώγηση, λειτουργία του αφαλατωτή και η ανακύκλωση του νερού στο σιντριβάνι των Φιλιατρών και μια γενικότερη ανάπλαση του χώρου πίσω από το ηρώο και το σιντριβάνι. Η καθαριότητα σε όλη την πόλη και ειδικότερα στο κέντρο και την πλατεία, όπου αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρότειναν στον δήμο να επαναληφθεί μια παλαιότερη πετυχημένη συνταγή ενός επιβλέποντος υπαλλήλου στην πλατεία για τους καλοκαιρινούς μήνες και από τις 7 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Τέλος, επισημάνθηκε το θέμα της ισότιμης αντιμετώπισης (από όλους, δήμο και πολιτεία) όλων των πόλεων που απαρτίζουν το Δήμο Τριφυλίας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε πόλης και στηρίζοντάς τα έμπρακτα.
Ενα ενδεικτικό παράδειγμα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου που τέθηκε στο δήμαρχο είναι «η ανάπτυξη του Κ.Ε.Γ.Ε.: τόσο από πλευράς διοικητικών υπηρεσιών (δεν είναι δυνατόν να έχουμε ενιαίο Δήμο Τριφυλίας, να μιλάμε για συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε πόλης και η γεωργική υπηρεσία μας να είναι στην Κυπαρισσία και όχι στα Φιλιατρά -και αυτό με την ευκαιρία το αναφέρουμε να το ακούσει και η κυρία Κοζομπόλη, η οποία μέσω της βουλευτικής ιδιότητας που κατέχει ασκεί κεντρική διοίκηση και αν δεν μιλούσε υποκριτικά για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όταν δικαιολογούσε το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών, τότε περιμένουμε άμεσα να κάνει τα λόγια της πράξη, μέσω στήριξης της εν λόγω πρότασής μας!), όσο και από πλευράς προώθησης των τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της αναγέννησης του Κ.Ε.Γ.Ε. προτάθηκε στον κ. δήμαρχο να συνεργαστούν ο Εμπορικός και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών μαζί με τον δήμο για μια έκθεση τοπικών προϊόντων και έκθεση γεωργικών μηχανημάτων, που θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση».

Κ.Μπ.

3 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαΐου 09, 2017

  Μωρε........καταγραφή προβλημάτων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Τώρα μάλιστα!!!!!!!!!!!!! Ιδιαίτερα αυτή η αξιοποίηση του ΚΕΓΕ, αποδυκνείει το εμπορικο δαιμόνιο !!!!!!!
  Μην τους ματιασουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Μπράβο στους εμπορους.........Μπραβο στον εμπορικο συλλογο Φιλιατρών!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΜαΐου 09, 2017

  ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ; ΔΙΑΒΑΖΑ ΓΙΑ 4Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΓΟΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ; ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑνώνυμοςΜαΐου 09, 2017

  Μην πυροβολείτε τον εμπορικό Σύλλογο.
  Αποτελείται από σημαίνοντα άτομα της κοινωνίας μας.
  Έχουν δείξει έργο και θα δούμε ακόμα περισσότερα.
  Υπομονή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα