Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Παράταση έως τέλος του 2020 για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγράφων στο Κτηματολογικό Γραφείο της Καλαμάτας

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 δόθηκε για τη διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγράφων στο Κτηματολογικό Γραφείο της Καλαμάτας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς πολίτες να   κάνουν τις διορθώσεις που επιθυμούν και κυρίως να λυθούν ζητήματα με πολλά ακίνητα που είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση  εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης. Ο Σύλλογος είχε ζητήσει και εγγράφως την παράταση της διαδικασίας, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Ξηρογιάννης το αίτημά τους υιοθετήθηκε και υποστηρίχτηκε και από τους βουλευτές Μεσσηνίας που ήταν εκλεγμένοι την προηγούμενη περίοδο και από τους νεοεκλεγέντες τώρα.
 Παράταση Η ρύθμιση για την παράταση της διόρθωσης των αρχικών εγγραφών που αφορά το Κτηματολογικό Γραφείο και της Καλαμάτας περιέχεται στο άρθρο 102 του νόμου 4623/2019 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 134/9-8-2019. Τελική πλέον ημερομηνία διόρθωσης των εγγραφών είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2020.
«Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να διορθώσουν τα ακίνητα που εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη, να τα εγγράψουν δηλαδή στο όνομά τους. 
Διότι,  όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία όσα παραμένουν ως αγνώστου ιδιοκτήτη, θα περάσουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Βέβαια,  προβλέπονται μετά κάποιες εξαιρετικές διαδικασίες, αλλά είναι δύσκολες για να μπορέσει κάποιος να έχει δυνατότητα αποκατάστασης», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Ξηρογιάννης.
Πολλά ακόμα δεν έχουν δηλωθεί Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και από δικηγόρους και από συμβολαιογράφους, οι άγνωστοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Καλαμάτα, εξακολουθούν ακόμα να είναι πάρα πολλοί. Μάλιστα, οι άγνωστοι ιδιοκτήτες και οι χρησικτησίες είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Κτηματολογίου στην περιοχή μας. Κατά την κτηματογράφηση της Καλαμάτας, παρατηρήθηκαν πολλά λάθη που είχαν σχέση με την τοποθεσία και την επιφάνεια του ακινήτου, καθώς και με την ακριβή θέση του, καθώς οι αεροφωτογραφίσεις είχαν διαφορές από το Σχέδιο Πόλης.
Της Βίκυς Βετουλάκη, tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα