Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αυτές είναι οι 16 μειώσεις φόρων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Έρχονται 16 μειώσεις φόρων όπως και άλλου είδους ελαφρύνσεις που τίθενται σε ισχύ από 1/1 2020, δίνοντας ανάσες στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σε 16 αριθμούνται οι νέες μειώσεις φόρων και ελαφρύνσεις που τίθενται σε ισχύ από 1/1 του 2020, δίνοντας πολλές ανάσες σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», με τη νέα φορολογική κλίμακα, μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής από 22 στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, ενώ μειώνονται και οι επόμενοι φορολογικοί συντελεστές κατά μια μονάδα.
Αυξήσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους
Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν μικρές ή μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές και

στις συντάξεις τους από την Πρωτοχρονιά.
Για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ άλλων μειώνεται η φορολογία των κερδών από 28 σε 24%, η φορολογία στα μερίσματα από 10 σε 5% και δίνονται κίνητρα για την μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα.
Ελαφρύνσεις στα ακίνητα
Στις ελαφρύνσεις των ακινήτων περιλαμβάνεται η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ακόμη, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για αναπήρους και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ πολυτέκνων.
Διευκόλυνση για τους οφειλέτες συνιστά και η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 ή 48 δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα