Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Κυπαρισσία: Χρηματοδοτικό πακέτο αναπτυξιακών έργων έταξε ο Θεοδωρικάκος

Περισσότερες αρμοδιότητες και εξουσίες, αλλά και χρηματοδοτικό πακέτο αναπτυξιακών έργων σε δήμους και Περιφέρειες, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από την Κυπαρισσία, όπου βρέθηκε για την κοπή της πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η πρόθεση του υπουργείου είναι μέσα από νόμο που θα ετοιμάσει είναι να δώσει καινούργιες αρμοδιότητες και εξουσίες στους δήμους και της Περιφέρειας. Αυτό, είπε, δεν θα είναι μόνο στα λόγια, αλλά θα στηριχθεί με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό που θα μεταφερθεί από την κεντρική διοίκηση. Κριτήριο, είπε, είναι η εξουσία να είναι κοντά στο πολίτη. Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το νόμο αυτό θα τον φτιάξουμε όλοι μαζί», και θα κάνουν ό,τι έκαναν με το νόμο για το δικαίωμα ψήφου σε κατοίκους του εξωτερικού, σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα, αφού χρειάζεται συνεννόηση για να υπάρχει διάρκεια.
Επίσης ανακοίνωσε χρηματοδοτικό πακέτο αναπτυξιακών έργων για τους δήμους και τις Περιφέρειες. Ρίχνοντας μάλιστα τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση τόνισε ότι ο «Φιλόδημος» είχε ύψος 1,3 δισ. και είχαν μόνο 134 εκατ., «τόσο νοικοκυραίοι ήταν». Μέσα στην εβδομάδα είπε ότι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, που θα είναι όχι μόνο 1,3

δισ. αλλά πολύ παραπάνω.
Σε ό,τι αφορά την Τριφυλία τόνισε ότι θα γίνουν δύο παρεμβάσεις: Για τον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον υπουργό κ. Καραμανλή είναι κοντά στο να δώσουν οριστική λύση, ώστε μέσα στην τετραετία να υπάρχει αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα γίνονται σοβαρές ενέργειες από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για το ΠΔ του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και θα προστατέψουμε με τις απαραίτητες ενέργειες τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε πως η ΝΔ είναι ενωμένη σαν μια γροθιά και ας θέλουν κάποιοι να σπέρνουν διχόνοια. Οσον αφορά τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι είναι πολιτικός νέας πνοής - ενώ άσκησε κριτική για την διακυβέρνηση Τσίπρα.
Η εκδήλωση έγινε στο κέντρο «Εν Πλω» και την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο επί σειρά ετών δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος στον οποίο επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από την ΔΗΜ. Τ.Ο και ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, την οποία παρέδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ τον προλόγισε η πρώην πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Μαρία Στρίγγα.
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Γιώργος Φωτεινός, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας Νίκος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Αργύρης Μαστοράκης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, καθώς και ο γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.
Κ.Μπ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα