Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Περιφερειακό Συμβούλιο: Έξι παρατάξεις ζητούν συζήτηση για το Πάτρα - Τσακώνα


Με κοινή επιστολή τους 6 παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούν από τον πρόεδρο του Σώματος Μανώλη Σκαντζό να ενταχθεί ως πρώτο θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας το θέμα "Συμπαράταξη με το συμβούλιο αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου για το Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα".
Οι επικεφαλής των παρατάξεων ζητούν επίσης να προσκληθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας.
Αναλυτικά η επιστολή: “Η αυτοδιοίκηση και οι φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου συγκρότησαν «συμβούλιο αιρετών» και προχώρησαν σε προκήρυξη πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας -Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Καλό Νερό - Τσακώνα που -άμα την κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια. Από αυτό τον σημαντικό αγώνα δεν πρέπει να απουσιάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία, αφορά τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι’ αυτό προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συμπαραταχτεί με το «συμβούλιο αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να αποφασίσει ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ή συμμετοχή στην κινητοποίηση του «συμβουλίου αιρετών» Δυτικής Ελλάδας.
Για το σκοπό αυτό, κ. πρόεδρε, ζητούμε την ένταξη ως πρώτο θέμα στην Η.Δ. της συνεδρίασης του Πε.Συ.Π. της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 το θέμα: Συμπαράταξη με το συμβούλιο αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς στις κινητοποιήσεις για το Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα. Στη συνεδρίαση αυτή ζητάμε να κληθούν όλοι οι δήμαρχοι τουλάχιστον της Μεσσηνίας".
Την επιστολή υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων: Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος. Για την «Ανταρσία του Μωριά» Παναγιώτης Κάτσαρης. Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Γόντικας. Για τους «Νέους Δρόμους για την Πελοπόννησο» Γιώργος Δέδες. Για την «Πελοποννησιακή Συμμαχία» Γιάννης Μπουντρούκας. Για την «Πράσινη Πελοπόννησο» Δήμητρα Λυμπεροπούλου.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα