Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Ενημέρωση για τεχνικούς ασφαλείας


Ενημέρωση για προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικών ασφαλείας έτους 2021 θα γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Δυνάμει της υπ’ αριθ. 25/1/4-1-2021 εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων τεχνικών ασφαλείας έτους 2021 από επιχειρήσεις που ανήκουν στη Γ’ και Β’ κατηγορία επικινδυνότητας.
Επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας - μεσαίας επικινδυνότητας: Συνεργεία, επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, μετάλλου, υφάσματος και δέρματος, οικοδομικά και παρόμοια επαγγέλματα, κατασκευή υαλοπινάκων, αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.ά.
Επιχειρήσεις Γ’ κατηγορίας - χαμηλής επικινδυνότητας: Γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες, ασφάλειες, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές - οικονομικές υπηρεσίες κ.ά.
Συνοπτικές πληροφορίες προγραμμάτων: Το σεμινάριο Β’ κατηγορίας διαρκεί 35 ώρες (7 πεντάωρα) και το κόστος είναι 110 ευρώ (είτε οι επιχειρήσεις είναι μέλη του συλλόγου, είτε όχι). Για τις επιχειρήσεις Β’ κατηγορίας, επειδή οι προϋποθέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες θα σας ενημερώνουμε ανά περίπτωση για επιπρόσθετα δικαιολογητικά. Το σεμινάριο Γ’ κατηγορίας διαρκεί 10 ώρες (2 πεντάωρα) και το κόστος είναι 50 ευρώ (είτε οι επιχειρήσεις είναι μέλη του συλλόγου, είτε όχι)». Οι εργοδότες που θα επιμορφωθούν, μετά το πέρας του προγράμματος, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, που θα τους επιτρέπει να ασκούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Τα εν λόγω προγράμματα επίσης, είναι δυνατόν να υλοποιούνται με μεθόδους τηλεδιάσκεψης αποκλειστικά και μόνο για έκτακτους λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν in-box στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook ή στο e-mail info@esfiliatron.gr ή στο τηλέφωνο 6942-470638.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα