Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Οι 10 ημερομηνίες κλειδιά για τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων


Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων περνάει η σκυτάλη για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν κούρεμα εισοδήματος από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τώρα.
Μετά την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν οι συσσωρευμένες εκκρεμότητες, φτιάχτηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν πρώτον για να διορθωθούν τα όποια λάθη έχουν γίνει και δεύτερον για να καταβληθούν απρόσκοπτα οι αποζημιώσεις για τα "κουρέματα" του πρώτου τριμήνου.
Οι 10 κρίσιμες ημερομηνίες είναι οι εξής:
1. Από σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί η επικαιροποιημένη εικόνα των μειώσεων υποκαταστημάτων.
2. Μέχρι 10/3 παρατάθηκε ήδη η προθεσμία υποβολής δηλώσεων COVID μηνός Ιανουαρίου 2021.
3. Από την 15/3 θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις COVID μηνός Φεβρουαρίου 2021.
4. Μετά τις 15 Μαρτίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές αποζημιώσεων για μισθώματα Ιανουαρίου 2021.
5. Μέχρι 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων.
6. Μέχρι 9/3 θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
7. Στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID και έχουν απορριφθεί, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους απόρριψης.
8. Όταν οι ιδιοκτήτες αυτοί ενημερωθούν για τους λόγους απόρριψης, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.
9. Οσοι ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημίωση διότι δεν είχαν επικαιροποιήσει τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.
10. Μέχρι τις 16/3 αναμένεται να έχουν διενεργηθεί και άλλοι συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα