Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Λιγνάδης: Τι απαντά ο αδελφός του για τις «ερωτικές επιστολές στο υπόγειο» του σπιτιού


Οσα έγιναν στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του OPEN με τις επιστολές που βρέθηκαν στο υπόγειο του Δημήτρη Λιγνάδη
Το πρωί της Κυριακής (7/3), ο Γιάννης Λιγνάδης απάντησε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ στο Ρεπορτάζ», μέσω της εκπομπής «Έλα, Χαμογέλα», για τις ερωτικές επιστολές που φέρεται να λάμβανε ο αδελφός του, Δημήτρης και υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν μπορεί να έχει καμία νομική υπόσταση γιατί δεν αποκτήθηκε με θεσμικό τρόπο. Όλα ξεκίνησαν όταν η εκπομπή της Σίσσυς Xρηστίδου πρόβαλλε νωρίτερα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ», η οποία δημοσίευσε μέρος της πιθανής ερωτικής επιστολογραφίας του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη με άλλα άτομα. Τα γράμματα ήταν κρυμμένα στο δεύτερο υπόγειο της πολυκατοικίας του και δεν είχαν βρεθεί από την αστυνομία.
«Χθες όταν αναρτήσαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, δυο εισαγγελείς επικοινώνησαν μαζί μου για να μάθουν πού αναφερόμαστε. Ο κοινόχρηστος χώρος βρισκόταν στο δεύτερο υπόγειο και εκεί υπήρχε μεγάλο μέρος του αρχείου του: κασέτες, εκατοντάδες ερωτικά γράμματα και προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Λιγνάδη» υπογράμμισε ο Πέτρος Κουσουλός, εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ» στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το βράδυ του Σαββάτου (6/3) έγινε νέα έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη, η οποία κράτησε ως τις 11:30 μ.μ. και κατασχέθηκε ένα φορτηγό με κούτες και πράγματα του Δημήτρη Λιγνάδη, που δεν είχαν εντοπιστεί στην πρώτη έρευνα που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Μία από τις επιστολές που φαίνεται να έχει γραφτεί από ένα νεαρό κορίτσι τονίζεται ότι η γνωριμία της με τον σκηνοθέτη έγινε όταν εκείνη ήταν μόλις 10 ετών.
Παρέμβαση του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη και η απάντηση της εφημερίδας «Μπαμ»
Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του κατηγορούμενου, με παρέμβασή του, βγήκε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης και ανέφερε: «Περιήλθε στη γνώση μου ότι στην εκπομπή σας προβλήθηκε ένα έντυπο υλικό της κατεφημισμό εφημερίδας “Μπαμ”, το οποίο αποκτήθηκε υπόπτως και παρανόμως από τον κατεφημισμό αρχισυντάκτη της εφημερίδας. Αυτό το υλικό δεν έχει θεσμική υπόσταση, εφόσον δεν αποκτήθηκε θεσμικά. Αντιλαμβάνεστε ότι υπόκειται σε αλλοιώσεις και επεξεργασίες…
Το δε περιεχόμενό του είναι αναξιόπιστο και φαύλο απ' όλες τις απόψεις. Είναι αναξιόπιστο και γελοίο. Μία εκ των επιστολών που αναγνώστηκε και αναπαρήχθην είναι από φίλη του αδελφού μου και το περιεχόμενο της είναι ερωτοσατυρικό και αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα που δημοσιεύθηκε και είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα. Θα σας συνιστούσα να είμαστε προσεχτικοί γιατί έχουμε καταπατημένα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα εδώ. Πρέπει να υπάρχει ευαισθησία στο λειτούργημα που ασκείτε γιατί διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Οι καιροί δεν είναι υγιής, είναι πονηροί» υπογράμμισε ο Γιάννης Λιγνάδης.
Η απάντηση του Πέτρου Κουσουλού δεν άργησε να έρθει, ο οποίος με τηλεφωνική παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του OPEN, επισήμανε ότι η εφημερίδα δεν απέκτησε με παράνομο τρόπο το υλικό και ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γιάννη Λιγνάδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα