Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

«Βόμβες» Βερύκιου στην προανακριτική: «Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Mαφία, είχε πει ο Κοντομηνάς μετά το ραντεβού με Καλογρίτσα»


Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής επιτροπής.
Ο κ Βερύκιος καταθέτει ως στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να του αποσπάσει το κανάλι.
Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο κ. Βερύκιος μετέφερε στα μέλη της επιτροπής την φράση που άκουσε να λέει ο κ. Κοντομηνάς προς στέλεχος της τότε κυβέρνησης, όταν του έστειλαν τον Χρήστο Καλογρίτσα: «Ρε σεις, αυτός σας βρίζει. Τι κάνετε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη μαφία».
Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά να έρθει σε επαφή και συμφωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα για τηλεοπτικό κανάλι και υπήρξε μεσολάβηση της τότε κυβέρνησης να κλειστεί ένα ραντεβού Καλογρίτσα- Κοντομηνά.
Όπως κατέθεσε ο κ Βερύκιος στο ραντεβού που κλείστηκε, ο κ. Καλογρίτσας έδωσε στον κ. Κοντομηνά την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με την απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και του είπε, «Άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια, αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω»
Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Βερύκιος ενημέρωσε πως το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία Καλογρίτσα, ο ίδιος δεν ήταν παρών, όπως φέρεται να ανέφερε ότι ο Δ. Κοντομηνάς δεν χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια για τον Χρήστο Καλογρίτσα.
Ο δημοσιογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι αρχικά ο Κοντομηνάς είχε την εντύπωση πως τον Καλογρίτσα τον έστειλε το Μαξίμου, όμως μετά τη συνάντηση η πεποίθησή του ήταν ότι το Μαξίμου δεν ήθελε τον Καλογρίτσα, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση.
Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε: «Μου είπε ο Κοντομηνάς, όταν τρώγαμε, "πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία" ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα