Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Καθαρισμός προσώπου και σώματος μετά την παραλία


Το σαββατοκύριακο έφτασε και πολλοί τυχεροί θα κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία. Αφού κολυμπήσουμε όμως και μας δει ο ήλιος το δέρμα μας χρειάζεται καλό και σωστό καθαρισμό. Τι πρέπει να κάνεις ώστε να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές.
Αρχικά πρέπει να κάνεις ένα ντους για να ξεβγάλεις το αλάτι της θάλασσας και να λούσεις πολύ καλά τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν για μετά τον ήλιο. Φροντίζει και αναδομεί τα μαλλιά, ενώ τα προστατεύει από τη φθορά που προκαλούν ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.
Μην ξεχνάς, μετά το λούσιμο, να χρησιμοποιείς μια μάσκα αναδόμησης για μετά τον ήλιο ή ένα σέρουμ που δίνει λάμψη στα μαλλιά και ενυδατώνει τις άκρες τους.
Μετά το ντους, άπλωσε σε όλο το σώμα μια κρέμα για μετά τον ήλιο. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη λεία και απαλή. Υπάρχουν after sun με ιριδισμούς που αναδεικνύουν το μαύρισμα, ενώ παράλληλα δροσίζουν και ανακουφίζουν το δέρμα από τους ερεθισμούς που προκαλεί ο ήλιος.
Πριν από τη βραδινή σου έξοδο, βάλε ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό άρωμα. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις Parfum ή Eau de Parfum που είναι πιο βαριά. Η ζέστη του καλοκαιριού αλλοιώνει τη μυρωδιά του, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα και να γίνεται ενοχλητικό για όποιον σε πλησιάζει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα mody mist.
Συντήρηση
Είναι σημαντικό μα φορά την εβδομάδα να κάνεις μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης στο πρόσωπό σου. Υπάρχουν μάσκες σε φακελάκια, που μπορείς να τις έχεις μαζί σου ακόμα και στις διακοπές για να είσαι πάντα λαμπερή.
Αν θέλεις να είσαι συνεπής με τη φροντίδα του σώματός σου, συνέχισε τη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας ακόμα και στις διακοπές. Μη σε ξεγελά η σφριγηλή όψη που αποκτά η επιδερμίδα λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Η κυτταρίτιδα δεν παύει να χρειάζεται ειδική μεταχείριση.
Στις διακοπές έχουμε την τάση να αμελούμε τον καθαρισμό του προσώπου. Ένα γαλάκτωμα καθαρισμού είναι απαραίτητο όχι μόνο για να αφαιρείς το μακιγιάζ, αλλά για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου σε βάθος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα