Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στο 32,5% κατέγραψε η Marc την πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ , στο 22,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση για τον ΑΝΤ1 - Το 45% έχει θετική εικόνα για την κυβέρνηση , το 24,3% για την αξιωματική αντιπολίτευση - Για την ακρίβεια η μεγάλη ανησυχία των πολιτών
Στις 10 μονάδες κατέγραψε την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Η ΝΔ κερδίζει μισή μονάδα και καταγράφει ποσοστό 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,4 μονάδες και ποσοστό 22,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται με πτώση 0,4 μονάδων, στο 12,8%. Οριακή άνοδο καταγράφει το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν σημαντικές αυξομειώσεις.
Θετικά και μάλλον θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 45,7% των πολιτών, ενώ οι αντίστοιχες θετικές αξιολογήσεις για την αξιοωματική αντιπολίτευση φτάνουν στο 24,3%, δηλαδή οριακά πάνω από το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου.
Σημειώνεται ότι την μεγαλύτερη ανησυχία - και μάλιστα σε ποσοστά πρωτοφανή, που ξεπερνούν το 85% - οι πολίτες την εκφράζουν για την ακρίβεια, ενώ ένας στους δύο ανησυχεί πλέον για τα ελληνοτουρκικά. Παράλληλα, αυξάνεται και πάλι η ανησυχία για την πανδημία , τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό, ενώ υποχωρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκληματικότητα.
Ποια κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες - Πότε θέλουν τι εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα