
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι αιτήσεις στο apodimoi.gov.gr από Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν να ψηφίσουν χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν, έχουν ξεπεράσει τις 26.000.
Η κυβέρνηση έχει δώσει ολιγόωρη παράταση στην προθεσμία για τις αιτήσεις, μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι. Αρχικά προβλεπόταν ότι η προθεσμία θα έληγε χθες τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να φέρει και νέα παράταση.
Τι χρειάζεται για την αίτηση
-Να έχουν διαμείνει συνολικά 2 έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής.
-Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.
Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς, που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα