![]() |
Ειδικότερα, ανακαλείται το άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού Hasnaâ Chocolats Grands Crus καθώς όπως διαπιστώθηκε απουσιάζουν από την ετικέτα βασικές πληροφορίες ως προς τη σήμανση των αλλεργιογόνων. Η απουσία σήμανσης αφορά τα αλλεργιογόνα Γλουτένη και Λακτόζη.
Η επίμαχη παρτίδα ανάκλησης είναι η PATCRO-2824 με την ημερομηνία λήξης 07/05/2025.
Τα συμπτώματα τροφικής αλλεργίας που δεν πρέπει να αγνοήσεις
Η τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει από ήπια συμπτώματα και μικροενοχλήσεις, έως σοβαρά επεισόδια αναφυλαξίας, για αυτό και συνίσταται μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν γνωστές αλλεργίες σε τροφές. Η αναφυλαξία είναι η πιο σοβαρή αντίδραση του οργανισμού μας σε αλλεργιογόνα και μπορεί να αποβεί μοιραία. Τα συμπτώματα, τα οποία αυξάνουν σε ένταση τάχιστα, είναι το πρήξιμο, το εξάνθημα, η χαμηλή πίεση, η έντονη φαγούρα στα μάτια και η δυσκολία στην αναπνοή αλλά και την κατάποση.
Αν αισθανθείτε έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά από την κατανάλωση κάποιας τροφής, πόνους στην κοιλιακή χώρα ή κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Αν υποψιαστείτε πως η αδιαθεσία σας οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση αποφύγετε εντελώς την οδήγηση. Αν γνωρίζετε πως έχετε αλλεργία σε κάποια συνηθισμένη τροφή, καλό είναι να έχετε ένεση επινεφρίνης πάντα μαζί σας και να ξέρετε πως να την χρησιμοποιήσετε. Το αναφυλακτικό σοκ είναι η πιο σοβαρή περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης και είναι πιο συχνή σε περιπτώσεις τροφικών αλλεργιών. Οι τροφές που είναι πιθανό να προκαλέσουν αναφυλακτικό σοκ σε άτομα που έχουν αλλεργία σε αυτές, είναι οι ξηροί καρποί, τα οστρακοειδή και το αυγό. Άλλα συνηθισμένα αίτια, είναι τα τσιμπήματα εντόμων, όπως οι μέλισσες. Πάντως οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί.
Αυτό είναι το άλειμμα σοκολάτας που ανακαλείται

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχετε κάποια τροφική αλλεργία πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση της ύποπτης τροφής. Ο μόνος ειδικός γιατρός ο οποίος θα διαγνώσει την τροφική αλλεργία είναι ο αλλεργιολόγος ο οποίος θα σας υποβάλλει σε σειρά δοκιμών και εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα