Χαμηλότερη ονομαστική πληρωμή αν η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα και υψηλότερη εάν είναι πιο ισχυρή
«Το ΔΝΤ λέει ότι ως 15% είναι κανονικά «ok», ότι σε αυτή την περίπτωση του χρέος είναι βιώσιμο», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινκ στις 27 Αυγούστου.
«Για την Ελλάδα ξέρουμε ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα είναι κάτω από 15% για τα επόμενα 10 χρόνια. Μετά θα είναι υψηλότερες», προσέθεσε. «Αλλα χρησιμοποιώντας ένα μείγμα μεταβλητών ... υποθέτω ότι θα είναι εφικτό να μειώσουμε και τις μακροπρόθεσμες ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες κάτω του 15%».
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επίσης έδειξε να πείθεται ότι αυτός είναι ο δρόμος. «Όταν οι αποπληρωμές αρχίσουν πρέπει κανείς να εξασφαλίσει ότι το βάρος θα παραμείνει κάτω από το όριο του 15%», δήλωσε στις 31 Αυγούστου στο Βερολίνο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πάντως πως την ίδια ώρα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος Τζέφρι Ράις υπενθυμίζει την ανάγκη ελάφρυνσης χρέους, αποφεύγοντας να απαντήσει για τη συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Η δήλωση όμως πως το Ταμείο, σέβεται την δημοκρατική διαδικασία και είναι έτοιμο πάντα να συνεισφέρει με σκοπό την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί προσδοκίες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα