Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Κωνσταντινέας για ΑΤ: «Θεατρίνοι του παλαιοκομματισμου όσοι αντιδρούν στην Τριφυλία»

Share
Κωνσταντινέας για ΑΤ: «Θεατρίνοι του παλαιοκομματισμου όσοι αντιδρούν στην Τριφυλία»
Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας για το θέμα των αστυνομικών υπηρεσιών της Τριφυλίας κατηγορώντας χωρίς να τους κατονομάσει όσους αντιδρούν για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ως «θεατρίνους του παλαιοκομματισμού».
Παράλληλα προκαλεί «τη "γαλάζια" παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας» να του αποδείξει ότι αντέδρασε ανάλογα και στην αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που σχεδιάστηκε επί υπουργίας Νίκου Δένδια από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Κωνσταντινέα μετά τη συνάντηση που είχε χθες με γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Συναντήθηκα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτριο Αναγνωστάκη. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με θέματα ασφαλείας και ζητημάτων, που προκύπτουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που σχεδιάζει το υπουργείο. Στον κ. Αναγνωστάκη τόνισα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της αστυνομικής περιφρούρησης σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, όπως είναι η βόρεια Μεσσηνία. 
Φαινόμενα, όπως αυτό που συνέβη προ ολίγων ημερών με τον προπηλακισμό αστυνομικού πρέπει να πάψουν να συμβαίνουν. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα εμπεδωθεί μόνο με τη συνεχή και αδιάκοπη παρουσία αστυνομικών μέσα στην κοινωνία, μέσα στα προβλήματα και όχι με την στελέχωση γραφείων.
Το υπουργείο, με γνώμονα την πραγματική ανάγκη των πολιτών και μόνο αυτή, θα εκπονήσει ένα σχέδιο που θα στοχεύει στην αποτελεσματική και επαρκή ασφάλεια των πολιτών.
Οσον αφορά στη «γαλάζια» παροικία των περιοχών Τριφυλίας και Οιχαλίας, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με το γνωστό κόλπο της παραπληροφόρησης, καλώ να μου δείξουν τι είδους αντιδράσεις - αντιστάσεις προέβαλαν, όταν επί υπουργίας κ. Δένδια, η οργανική δύναμη των αστυνομικών υπηρεσιών μειωνόταν δραματικά, προκαλώντας όλα αυτά τα αυξημένα φαινόμενα εγκληματικότητας που βιώνει η περιοχή σήμερα. 
Επιπλέον, θα πρότεινα στους εκεί τοπικούς άρχοντες, αφού κόπτονται τόσο πολύ για το καλό των πολιτών τους, να παραχωρήσουν τις οργανικές θέσεις που κρατούν, γνωρίζοντας  το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, σε ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν. Καλό στον τόπο τους θα κάνουν.
Η μικροπολιτική από θεατρίνους του παλαιοκομματισμού δε θα περάσει. Οι πολίτες της Τριφυλίας θα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς όταν θα βλέπουν τα ουσιαστικά αποτελέσματα της αστυνομικής περιφρούρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα