Οι κλασσικές μέθοδοι μέτρησης της αρτηριακής πίεσης του αίματος δεν επαρκούν καθώς διαφεύγουν της προσοχής ζωτικά συμπτώματα, γεγονός που μπορεί να συντελέσει σε πρόωρο θάνατο.
Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου δημοσίευσαν μιας εκ των μεγαλυτέρων μελετών στο είδος, με 63.000 ζεύγη γιατρού-ασθενή, που είχαν κάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης με το συμβατικό αναλογικό πιεσόμετρο ή με ψηφιακά αυτόματα πιεσόμετρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου New England Journal for Medicine, οι ίδιοι οι ασθενείς είχαν επίσης σε διαφορετική χρονική στιγμή χρησιμοποίησαν φορητά πιεσόμετρα για την καταγραφή της αρτηριακής τους πίεσης σε εύρος 24ωρου (ανά 20 με 30 λεπτά).
Η υπέρταση ως γνωστόν είναι κύρια προλήψιμη αιτία πρόωρου θανάτου παγκοσμίως,
επηρεάζονταν περίπου το 25% των ενηλίκων.
Η μελέτη των Βρετανών ειδικών έδειξε ότι η διαρκής μέτρηση της αρτηριακής πίεσης με φορητό πιεσόμετρο ήταν 50% πιο ακριβής από την κλασσική μέτρηση στο ιατρείο και επομένως ένας πιο εύστοχος τρόπος πρόβλεψης του κινδύνου θανάτου.
Με ένα σύστημα 24ωρης καταγραφής της αρτηριακής πίεσης, ενδεχομένως να είναι εφικτό να αποκαλυφθούν και οι στιγμιαίες αυξήσεις της που μπορεί για παράδειγμα να προκαλούνται από το άγχος της ιατρικής εξέτασης. Ή ακόμα και το αντίθετο, μια φυσιολογική τιμή στο ιατρείο που αυξάνεται έπειτα.
Οι ερευνητές λοιπόν πιστεύουν ότι η μελέτη έρχεται για πρώτη φορά να αλλάξει τα δεδομένα και να δείξει ότι η αρτηριακή πίεση όταν μετράται τακτικά κατά τη διάρκεια του 24ωρου προβλέπει πιο εύστοχα τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου, από τη στιγμιαία μέτρηση στο ιατρείο.
«Το 24ωρο σύστημα μέτρησης θα πρέπει να είναι αυτό που θα χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη λήψη ιατρικών αποφάσεων, ώστε να παρέχουν αποτελεσματικότερες θεραπείες και να σώζουν περισσότερες ζωές», υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.
Σοκ και ΔΕΟΣ στους φορολογικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ!
-
Τον εντυπωσιακό τίτλο «ΔΕΟΣ» επέλεξε η ΑΑΔΕ για να ονομάσει τη νέα
ελεγκτική υπηρεσία των «Ράμπο» που ιδρύει και η οποία θα λειτουργεί
παράλληλα με τους άλ...
Πριν από 40 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα