Ευνοϊκό θα είναι το φορολογικό καθεστώς για νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Δείτε τι προβλέπουν οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου.
Από το 2020 τα καθαρά κέρδη που θα αποκτούν οι νέοι εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης των δραστηριοτήτων τους θα φορολογούνται πλέον με έναν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή φόρου, της τάξεως του 4,5%.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", προϋπόθεση είναι τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους να μην υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ. Η μείωση του ελάχιστου συντελεστή φόρου από το 22% στο 9% θα ισχύει και για τις αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις εάν τα ποσά τους μαζί με εισοδήματα από πωλήσεις γεωργικών προϊόντων δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.
Για τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από την 1η
Ιανουαρίου 2013 και μετά και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50% εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.
Από τον Ιανουάριο, που ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας των αυτοαπασχολουμένων θα μειωθεί από το 22% στο 9%, όσα φυσικά πρόσωπα προβούν σε δήλωση έναρξης επαγγέλματος ιδρύοντας νέες ατομικές επιχειρήσεις θα έχουν το προνόμιο της φορολόγησης των καθαρών κερδών τους με χαμηλό συντελεστή φόρου, της τάξεως του 4,5%, κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Προϋπόθεση, τα ετήσια ακαθάριστα έσοδά τους να μην είναι πάνω από 10.000 ευρώ. Η εφαρμογή του πολύ χαμηλού συντελεστή 4,5% θα ισχύσει μόνο για τα χρόνια της πρώτης τριετίας λειτουργίας και για τα οποία ο ετήσιος τζίρος δεν θα είναι μεγαλύτερος των 10.000 ευρώ.
Για τους αγρότεςΚατά τον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος από την ατομική άσκηση αγροτικής δραστηριότητας λαμβάνονται υπόψη, εκτός από τα έσοδα των πωλήσεων των αγροτικών προϊόντων, και τα ποσά ορισμένων ενισχύσεων και επιδοτήσεων.
Λαμβάνονται υπόψη η βασική ενίσχυση καθώς και οι «πράσινες» και συνδεδεμένες ενισχύσεις, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
Από τη στιγμή κατά την οποία ο συντελεστής φόρου 22% θα μειωθεί στο 9%, δηλαδή από την 1-1-2020, χιλιάδες αγρότες που αποκτούν πολύ χαμηλά καθαρά εισοδήματα, κάτω των 10.000 ευρώ, από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους και το μεγαλύτερο μέρος των ακαθάριστων εσόδων τους ή το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από άμεσες ενισχύσεις του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, θα δουν τη φορολογία επί των ενισχύσεων αυτών να μειώνεται κατά πολύ, από το 22% στο 9%.
Το ίδιο θα συμβεί και με τα άνω των 12.000 ευρώ ποσά των «πράσινων» και συνδεδεμένων ενισχύσεων, εφόσον το συνολικό καθαρό εισόδημα είναι χαμηλότερο των 10.000 ευρώ. dikaiologitika
Eurostat: Οριακή μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3% τον Νοέμβριο -
Στο 2,3% αυξήθηκε στην Ευρωζώνη
-
Στο 3% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, από
3,1% τον Οκτώβριο, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 2,3% από 2%, σύμφωνα με
στοιχε...
Πριν από 27 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα