Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα πρέπει να σχετίζεται με τον λόγο των τεστ που γίνονται. Δηλαδή, έχει μεγάλη σημασία ο παρονομαστής πόσα τεστ έγιναν για να έχουμε τα συγκεκριμένα κρούσματα. Μη μας παρασύρουν οι αριθμοί. Αυτό που μας απασχολεί είναι ο λόγος των τεστ, να είναι κάτω από 2% ώστε να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια. Επομένως, έχει σημασία πρώτον αυτό, δεύτερον οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τρίτον η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και φυσικά η δυναμική της πανδημίας. Αν μια περιοχή έχει τάση ανόδου των κρουσμάτων αντιμετωπίζεται διαφορετικά από κάπου που υπάρχει μια τάση ύφεσης, επομένως αυτά θα λάβουμε υπόψη μας και θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις».
Αναφορικά με το λιανεμπόριο και τον τρόπο λειτουργίας του ο κ. Γώγος είπε ότι "υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στη χώρα μας, χτες είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας, στην Αττική, μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% των κρουσμάτων που εμφανίζονται». «Όταν υπάρχει πανδημία δεν αποκλείεται κανένα μέτρο, στο τραπέζι είναι τα πάντα γι’ αυτό άλλαξε το σύστημα των αποφάσεων, γίνονται την Παρασκευή, ώστε να έχουμε τον κυριότερο μέσο όρο της εβδομάδας και για τα κρούσματα και για τις νοσηλείες και για την κατανομή. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε, θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο θέμα των συναθροίσεων ο κ. Γώγος διευκρίνισε ότι τη συγκεκριμένη απόφαση δεν την έλαβε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αλλά η ολιγομελής Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου δεν είναι όλοι λοιμωξιολόγοι".
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα