Ο οδηγός αξίωνε αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς τον φωτογράφισε και δημοσίευσε την εικόνα στο Facebook.
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, με την γυναίκα να γράφει στα social media πως έκανε σύσταση στον οδηγό να μετακινήσει το όχημά του καθώς είχε παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ.
Σύμφωνα με την ίδια, εκείνος διαφώνησε και τότε τον έβγαλε φωτογραφία την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά του οδηγού, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών «επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας» και διέταξε τη διαγραφή της φωτογραφίας, την ανάρτηση της απόφασης στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και καταβολή χρηματικής ικανοποίησης, ύψους 15.000 ευρώ για παραβίαση του ΓΚΠΔ και του Ν. 4624/2019».
«Επί αγωγής, που κατέθεσε το Δικηγορικό μας Γραφείο, κατά την εκδίκαση της οποίας παραστάθηκε ο Σταμάτης Τερεζάκης, εκπροσωπώντας τον θιγόμενο, με το σκεπτικό, ότι οι αιτιάσεις αυτές πρέπει να κρίνονται από τον φυσικό δικαστή και όχι την κοινή γνώμη, με παραβίαση μάλιστα του δικαιώματος του πληροφοριακού αυτοκαθορισμού, εκδόθηκε η υπ' αριθμόν 3485/2020 απόφαση Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που επεσήμανε ότι η προβολή της φωτογραφίας δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη των σκοπών της καταγγελίας», σημειώνουν οι συνήγοροι του οδηγού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα