Στη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, μετείχαν εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, και της Κοινότητας Καλαμάτας, όπου και τέθηκε ένα πρώτο πλαίσιο για την επαναφορά του πανηγυριού, υπό διαφορετικές όμως προϋποθέσεις και όρους. Ουσιαστικά ανοίγει ο κύκλος των συναντήσεων για το πανηγύρι, τη χωροθέτησή του, τους όρους διεξαγωγής του, και τους δυνητικά συμμετέχοντες.
Οι προτάσεις του Δημάρχου Καλαμάτας
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε ότι έφτασε ο καιρός να γίνει επαναφορά του πανηγυριού σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Ο ίδιος πρότεινε να διεξαχθεί ως διοργάνωση ευρωπαϊκού τύπου, με ομοιόμορφα “σπιτάκια” όπου οι επαγγελματίες θα εκθέτουν τα προϊόντα τους. Ο Δήμαρχος πρότεινε τη συγκρότηση μιας επταμελούς Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους από τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΣ, το Επιμελητήριο, την Κεντρική Αγορά, την Κοινότητα Καλαμάτας, και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Βασιλόπουλου, η Επιτροπή θα συντάξει και θα επεξεργαστεί ένα Κανονισμό Λειτουργίας του πανηγυριού, ώστε να τεθούν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής. Παράλληλα, αποφασίστηκε να είναι η Κεντρική Αγορά ο φορέας υπό την “ομπρέλα” του οποίου θα γίνει το πανηγύρι.
Στόχος, η αυξημένη επισκεψιμότητα, τις μέρες της εορτής της πολιούχου της Καλαμάτας, που θα τονώσει και θα στηρίξει την τοπική αγορά και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο Δήμαρχος πρότεινε ως χώρο διεξαγωγής του πανηγυριού το βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, και πρότεινε επίσης το πανηγύρι να έχει διάρκεια 4-5 μέρες.
Θετική απήχηση-Συμφωνία για συνεργασία και διαμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας
Οι προτάσεις του Δημάρχου είχαν θετική απήχηση τόσο στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας όσο και από ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, που συμφώνησαν επί της αρχής σε αυτές, ωστόσο θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας του πανηγυριού πριν έρθει το θέμα επαναφοράς του και ο Κανονισμός Λειτουργίας του προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, και η συγκεκριμένη διοργάνωση ανήμερα της Υπαπαντής πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που αναπτύσσει η πόλη τα τελευταία χρόνια, καθώς η Καλαμάτα έχει πλέον μια ευρωπαϊκή αποστολή που είναι ο δρόμος προς την κλιματική ουδετερότητα-γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο σχεδιασμού και διεξαγωγής του πανηγυριού– και να βρεθεί η “χρυσή τομή” ώστε να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις πρωτίστως, και να αναδειχθούν τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα