Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Νέα επιστολή Καρυστιανού στις Βρυξέλλες για τον διορισμό Τζιτζικώστα: «Υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών»

Με επιστολή της - προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς - η Μαρία Καρυστιανού διαμαρτύρεται με τον πλέον επίσημο τρόπο για τον διορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου Μεταφορών.
Όπως σημειώνει το Euractiv, που έχει γνώση της επιστολής, η πρόεδρος του Συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να «ξανασκεφτούν» την παράδοση του χαρτοφυλακίου των Μεταφορών στην Ελλάδα.
«Πώς είναι δυνατόν η ΕΕ να αναθέτει και να εμπιστεύεται τέτοιες κρίσιμες θέσεις μεγάλης ευθύνης για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ανάπτυξη των μεταφορών σε πολιτικούς που συνδέονται με μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει πλήρως σε αυτόν τον τομέα ασφάλειας εντός της χώρας της;» διερωτάται η Καρυστιανού.
«Οι συγγενείς των 57 θυμάτων αυτού του φρικτού εγκλήματος ψάχνουν ακόμη την αλήθεια ανάμεσα στα ατελείωτα ψέματα που έχουν ειπωθεί από τις αρχές [...] Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τεράστια προβλήματα στον σιδηροδρομικό της δίκτυο, καθώς και συνεχείς

Νέα πίεση στην ΕΚΤ για μείωση των επιτοκίων - Στο 0,8% ο πληθωρισμός στην Ιταλία

Κάτω από το 2 % έπεσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία και κάτω από 1% στην Ιταλία γεγονός που εντείνει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει πιο γρήγορα σε επιτοκιακές μειώσεις.
Συγκεκριμένα, στη Γερμανία ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε στο 1,8% σε ετήσια βάση από 2% τον Αύγουστο, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Στην Ιταλία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε μόλις κατά 0,8% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι 1,2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας. Η πτώση οφείλεται κυρίως στο κόστος ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών και ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg.
«Ο δομικός πληθωρισμός έπεσε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο από 2,3% τον Αύγουστο, έναντι των εκτιμήσεών μας για μικρή αύξηση. Η πτώση του δομικού πληθωρισμού στην Ιταλία

Online με τους τραπεζικούς λογαριασμούς η Εφορία!


Αμεσότερη πρόσβαση στις τράπεζες αποκτά η Εφορία με στόχο τον άμεσο έλεγχο όλων των τραπεζικών καταθέσεων και όλων των συναλλαγών των φορολογουμένων, σύμφωνα με το σχέδιο που υλοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Η διασύνδεση ΑΑΔΕ και τραπεζών έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, Ελλάδα 2.0 και όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, η μεταρρύθμιση στοχεύει στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών της ΑΑΔΕ, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων που διαθέτει, καθώς και η παρακολούθηση των οικονομικών συναλλαγών.

Για την online διασύνδεση με τις τράπεζες το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει τις ακόλουθες 3 δράσεις:
  • Την αντικατάσταση των βασικών ψηφιακών συστημάτων και επέκταση της λειτουργικότητας της παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής

Καλό μήνα!