Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Δολοφονία 35χρονης στους Γαργαλιάνους: Στο εδώλιο ξανά ο σύζυγός της


Συνεχίζεται σήμερα η δίκη
Στις δικαστικές αίθουσες επέστρεψε ξανά, έπειτα από έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα εφετών κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης, η υπόθεση δολοφονίας της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας, η οποία το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στο αυτοκίνητό της στην περιοχή των Γαργαλιάνων.
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία είναι ο 66χρονος σύζυγός της, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των ενόρκων στη δίκη που είχε ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2021.
Η χθεσινή δίκη στο Μεικτό Ορκωτό
Το δικαστήριο Καλαμάτας ξεκίνησε με τους συνηγόρους του κατηγορουμένου να ζητούν να απορριφθεί η έφεση της εισαγγελέως, με την Έδρα να απορρίπτει το αίτημα και να προχωρά στην κλήρωση των ενόρκων.
Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο τότε διοικητής Ασφαλείας Καλαμάτας, ο οποίος μίλησε για το σκηνικό που αντίκρισε όταν έφθασε στο σημείο που βρέθηκε δολοφονημένη η 35χρονη.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αυτά που του είχαν πει τότε οι εργάτες που βρίσκονταν μαζί με τον κατηγορούμενο εκείνο το πρωί, στην τελευταία φορά που είδαν μαζί το ζευγάρι, σε βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και στα πρώτα πορίσματα του ιατροδικαστή που έσπευσε στο σημείο.
Στη συνέχεια οι συνήγοροι τον κατηγόρησαν για επιλεκτική μνήμη και παραλείψεις που έγιναν τότε, με το μάρτυρα να δηλώνει κλείνοντας ότι είχε και έχει την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την 35χρονη, αλλά δεν έχει αποδείξεις για αυτό.
Στη συνέχεια κατέθεσαν ως μάρτυρες ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, στο οποίο το προηγούμενο απόγευμα έβαλαν καύσιμα στα οχήματά τους η 35χρονη και ο 66χρονος, ένας κυνηγός που τους είδε επίσης το προηγούμενο απόγευμα, ένας συγχωριανός του θύματος και παράλληλα συνάδελφος του κατηγορουμένου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αυτά που είχε καταθέσει αρχικά δεν ισχύουν και ότι υπέγραψε χωρίς να τα δει, αφού αυτό έγινε στο χώρο εργασίας του.
Έπειτα κατέθεσε μια γειτόνισσα του ζευγαριού, που ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι ο κατηγορούμενος ενδιαφέρεται για τα τέσσερα παιδιά του, ενώ εντύπωση της προκαλούσε η στάση της 35χρονης, που ήταν «πιο απόμακρη με αυτά».
Για τη σχέση του ζευγαριού μίλησε και κουμπάρος του κατηγορουμένου. Όπως είπε, υπήρχαν κάποιοι τσακωμοί, αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια, ενώ για το θύμα ανέφερε ότι ήταν καλή ψυχή. Σε ερώτηση των συνηγόρων, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι ικανός να σκοτώσει.
Επίσης ως μάρτυρας κατέθεσε ένας ακόμα γείτονας του ζευγαριού. Όπως ανέφερε, το ζευγάρι είχε μια φυσιολογική σχέση, ενώ κι αυτός εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος δε σκότωσε την 35χρονη.
Τελευταίος κατέθεσε ο αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι άλλα κατέθεσε τότε και άλλα αυτοί έγραψαν. Επίσης, ότι δεν έκαναν έρευνες για να βρεθεί ο δολοφόνος, καθώς και ότι δε φέρθηκαν καλά στον αδερφό του, όταν αυτός βρέθηκε στα κρατητήρια.
Κι αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, οι συνήγοροι ζήτησαν να κληθούν ο ιατροδικαστής που εξέτασε τότε την 35χρονη, καθώς και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και διέκοψε για σήμερα, οπότε η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την απολογία του κατηγορουμένου.  Π.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα