Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.
Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.
Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.
Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

 
Ο καιρός σήμερα
Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα