Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Κ. Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά - Νέο κρούσμα στη ΔΟΥ Κέρκυρας

Νέο κρούσμα διαφθοράς σημειώθηκε στην εφορία, μέσα σε λίγους μήνες από την υπόθεση της Χαλκίδας, αυτή τη φορά στη ΔΟΥ Κέρκυρας.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο υποδιευθυντής και τρεις υπάλληλοι τη ΔΟΥ καθώς και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιων του εισαγγελέα.
Σε δηλώσεις τους, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσαν ότι έχουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.
Η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη
«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.
Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς.
Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».
Δήλωση του Γ. Πιτσιλή
«Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη.
Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα