Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025

Οι αγρότες της Μεσσηνίας κατάφεραν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο παρά τα πολλά μπλόκα της Αστυνομίας

Άγνωστο πόσο θα παραμείνουν στο σημείο
Για χθες το πρωί είχε δοθεί το μεγάλο ραντεβού των αγροτών της Μεσσηνίας στο μπλόκο της Μεσσήνης, προκειμένου να κλείσει. τον αυτοκινητοδρομο. 
Η Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να συμβεί αυτό κι έτσι είχε βάλει δυνάμεις της σε διάφορα σημεία, ενώ με κλούβα είχε αποκλείσει κάθε φορά το οδόστρωμα της συνδετήριας οδού της Ε.Ο. Ασπροχώματος – Μεσσήνης. 
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, ωστόσο, προκειμένου οι αγρότες να μην μπουν στον αυτοκινητόδρομο, οι δεύτεροι τα κατάφεραν, αρχικά παρακάμπτοντας την κλούβα. 
Προηγήθηκε δε διάλογος μεταξύ των αγροτών και του επικεφαλής της δύναμης, κι αφού εκείνος αρνήθηκε να τους επιτρέψει να περάσουν στο αυτοκινητόδρομο για μια ώρα, όπως έλεγαν, αποφάσισαν με τρακτέρ να ρίξουν μια πλευρική μπάρα και να κινηθούν παράλληλα με το οδόστρωμα. Έτσι, δεκάδες τρακτέρ μπήκαν στον αυτοκινητόδρομο, με την Αστυνομία στη συνέχεια να αποφασίσει να διακόψει αυτή την πομπή, τοποθετώντας δύο οχήματα κάθετα στο οδόστρωμα. Όλα αυτά στον κόμβο του Praktiker.
Έτσι το κομβόι, στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μελισσοκόμοι, μέχρι και ψαράδες, κόπηκε στα δύο. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας αλλά ο δρόμος δεν άνοιγε. Κάποια στιγμή δε, συγκεντρωμένοι σήκωσαν στα χέρια το αυτοκίνητο, οπότε ο δρόμος άνοιξε και για τα υπόλοιπα οχήματα. Τα δε υπόλοιπα τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα, αλλά και επαγγελματικά των μελισσοκόμων, παραμένουν στον αυτοκινητόδρομο και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Praktiker. 

Παραμένει, πάντως, άγνωστο μέχρι τότε το μπλόκο θα είναι εκεί, ενώ η κυκλοφορία γίνεται από την παλιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας στο συγκεκριμένο τμήμα. Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μείνει στον αυτοκινητόδρομο για μία ώρα, αλλά η στάση της Αστυνομίας, που τους εμπόδισε να φτάσουν εκεί, τους ενόχλησαν και πλέον θα παραμείνουν εκεί για μέρες, σε δράση και με τα υπόλοιπα. μπλόκα. Μιλώντας για τα αιτήματα που έχουν φτάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασαν ότι πλέον τον έχουν ενημερώσει και περιμένουν να δικαιωθούν αμέσως. 

Σχετικά με το κάλεσμα της κυβέρνησης για διάλογο, απάντησαν ότι είναι προσχηματικό και δε θα πάει. Πλέον περιμένουν απαντήσεις στα αιτήματά τους, ενώ ζήτησαν απαντήσεις και από τους αρμοδίους στη Μεσσηνία, αφού είπαν ότι στον κάμπο του νομού υπάρχει μια πρωτόγνωρη ζημία, με το γλοιόσπορο που έχει καταστρέψει όλη την ελαιοπαραγωγή. Όπως τόνισαν, αν ο πρωθυπουργός δεν δώσει απαντήσεις, αυτό που ξεκίνησε χθες με το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου, θα είναι μόνη η αρχή! Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα