Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές στον Βάρρα για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό

«Βροχή» ερωτήσεων για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό μετά την παραίτηση του από το τιμόνι του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και για ζητήματα λειτουργίας του Οργανισμού, του οποίου υπήρξε επικεφαλής δέχθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Βάρρας καταθέτοντας στη δίκη δύο πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Με αφορμή το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας στο πρώτο μέρος της κατάθεσης του είχε πει στο δικαστήριο ότι μετά την κατάκτηση τους πήγε σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου ,αλλά δεν συζήτησης ποτέ με τον Πρωθυπουργό θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από την πρόεδρο όσο και από τον εισαγγελέα της έδρας .
Ο μάρτυρας είπε ότι με τον κ. Μητσοτάκη τον συνδέει μακροχρόνια φιλία από το 2000 “πριν

Κομισιόν: Παρατεταμένη αναστάτωση στις αγορές ενέργειας – Ανησυχία για την τροφοδοσία ντίζελ στην ΕΕ

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να προετοιμασθούν για «παρατεταμένη αναστάτωση» στις αγορές ενέργειας συνεπεία του πολέμου στο Ιράν, προειδοποιεί σε επιστολή που απευθύνεται προς τους υπουργούς Ενέργειας ο ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας της Κομισιόν Νταν Γιόργκενσεν εν όψει της έκτακτης υπουργικής συνόδου με θέμα την κρίση.
Ο ευρωπαίος επίτροπος σημειώνει ότι, παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις επί της ενεργειακής τροφοδοσίας έχουν περιορισθεί, οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται «να προχωρήσουν σε έγκαιρες προετοιμασίες εν όψει ενδεχόμενης παρατεταμένης αναταραχής».
Η μεγάλη εξάρτηση της Ευρώπης από την εισαγόμενη ενέργεια σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ εκτεθειμένες στις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή επί των

Καλό μήνα!