Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ:Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, παραιτηθείτε!!!


«Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, παραιτηθείτε!»
ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Φ. ΔΡΟΥΜΠΑΛΗ Η ΠΑΣΟΝΟΠ ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΣΥΝΕΒΑΛΕ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

«Απόφαση - καταπέλτη και ταυτόχρονα κόλαφο για τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κ. Φώτη Δρούμπαλη, εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ). Η απόφαση δικαιώνει τους δυο νοσηλευτές του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για τη δίωξη που υπέστησαν. Μάλιστα, η ΠΑΣΟΝΟΠ καλεί σε παραίτηση τον διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Στο Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΟΝΟΠ σημειώνεται:
«Κύριε Διοικητά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, παραιτηθείτε! Απόφαση - καταπέλτη και ταυτόχρονα κόλαφο για το Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, κ. Φώτη Δρούμπαλη, εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.
Το θέμα αφορά τη δίωξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ι. Καναβού, ο οποίος σε υπόμνημα που συνυπέγραψε με τη Νοσηλεύτρια κ. Δ. Σ. στις 12/11/07, ανέφεραν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου τις συνθήκες που επικρατούσαν και τους ελλοχεύοντες κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού, στα Χειρουργεία του Νοσοκομείου.
Έκτοτε, η Ομοσπονδία μας ξεκίνησε αγώνα για την αποκατάσταση του Προέδρου της, με αποτέλεσμα την έκδοση της υπ' αριθμ. 35/2009 απόφασης, που δικαιώνει πλήρως τον κ. Καναβό και αποφαίνεται για τις πράξεις του κ. Δρούμπαλη χαρακτηρίζοντάς τες ¨μη σύννομες και αναγκαίες¨, αλλά ως ¨αποτέλεσμα εμπάθειας, με σκοπό να πλήξουν τη συνδικαλιστική του δράση και το κύρος του ως Συνδικαλιστή¨...
Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται δικαιωμένη από την εν λόγω απόφαση, και περισσότερο γιατί συνέβαλε με τις ενέργειες και τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση, στην ολική ανακατασκευή των Χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που σήμερα είναι σε εξέλιξη.
Απομένει η έμπρακτη αποκατάσταση των Συναδέλφων μας, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Δρούμπαλης θα πρέπει να διευκολύνει τον Πολιτικό του Προϊστάμενο, Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, υποβάλλοντας την παραίτησή του... ».
Τρεις αλλεπάλληλες αναβολές

Σημειώνουμε πως η απόφαση της Επιτροπής «βγήκε» μετά από 3 αλλεπάλληλες αναβολές και δικαιώνει πλήρως τους 2 Νοσηλευτές για τη δίωξη που υπέστησαν.
Για την «ιστορία» της υπόθεσης, θυμίζουμε πως, «με υπόμνημα - αίτημα θεραπείας συνθηκών λειτουργίας των Χειρουργείων προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κυπαρισσίας, στις 12 Νοεμβρίου 2007, οι δύο Υπεύθυνοι Νοσηλευτές του Χειρουργείου ανέφεραν τους λόγους που εξέθεταν σε επισφαλείς συνθήκες τη ζωή και την υγεία ασθενών και εργαζομένων. Αφορμή για την υποβολή του υπομνήματος, ήταν ένα βραχυκύκλωμα που έθεσε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέρος του απαρχαιωμένου Τεχνολογικού εξοπλισμού του χειρουργείου, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Φ. Δρούμπαλης, όπως από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε η ΠΑΣΟΝΟΠ, "αντί να επιληφθεί των όσων του αναφέρθηκαν, να διερευνήσει και να παρέμβει, προχώρησε την επόμενη κιόλας μέρα σε δίωξη και μετακίνηση των «κακών» Νοσηλευτών επειδή όπως αναφέρει «διατείνονται ότι κινδυνεύουν»"! Η ΠΑΣΟΝΟΠ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλαν τότε τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κυπαρισσίας στον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση τόσο των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου, όσο και την ηθική αποκατάσταση των δύο Νοσηλευτών που έως και σήμερα διώκονται. Παρέμβαση, που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Αντίθετα, σε επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή, το Υπουργείο υποβάθμισε το θέμα και κάλυψε απόλυτα τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Η ΠΑΣΟΝΟΠ προσέφυγε στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες οι μετακινήσεις των Νοσηλευτών, αφού είναι καταφανώς αποτέλεσμα Συνδικαλιστικής δίωξης και να αποκατασταθεί άμεσα η επιστημονική και επαγγελματική υπόσταση των Συναδέλφων από τις άστοχες ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τις διαστάσεις που πήρε, οι αρμόδιοι "έσπευσαν" να βρουν χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των Χειρουργείων... ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα