Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Εξελίξεις στο φορολογικό της Εκκλησίας .


Εξελίξεις στο φορολογικό της Εκκλησίας .
Κυριακη, 28 03 2010 17:19 .Σημαντική είναι η επόμενη εβδομάδα για την εκκλησία και το θέμα της φορολόγησής της. Δηλώσεις για το θέμα, που αποτελούν και απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα περί ελέγχων στην εκκλησία, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βγαίνοντας απ' το ναό του Αγίου Διονυσίου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η Εκκλησία είναι η πιο καθαρή από όλους τους φορείς. Σας προκαλούμε να ερευνήσετε και θα αποδειχθεί ότι η Εκκλησία είναι η πιο καλά ελεγχόμενη, ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα κάρβουνο. Απλώς χρειάζεται και οι δημοσιογράφοι και η Εκκλησία η ίδια αλλά και οι πολιτικοί να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να μην κάνει και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει".

Ταυτόχρονα η Εκκλησία ετοιμάζεται για την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, με τριμελή επιτροπή που αποτελούν οι μητροπολίτες Ελασσόνας Βασίλειος, Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Ήδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία.

Αίτημα της Εκκλησία είναι, να λαμβάνονται υπ' όψιν λειτουργικές δαπάνες μέχρι το 560% των εσόδων, να απαλειφθεί η φορολόγηση των χρηματικών δωρεών μέχρι 1.000 ευρώ, να μειωθεί σημαντικά η φορολόγηση των κληροδοτημάτων εντός αστικών περιοχών, να μειωθεί στο ένα τοις χιλίοις η φορολόγηση της περιουσίας εκτός αστικών περιοχών.
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα