Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Πιάστηκε στα πράσα για νοθεία και έδειρε τον ελεγκτή




ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΝΑ πωλεί νοθευμένα καύσιμα και διαπιστώθηκε ότι τηρούσε παρανόμως δεξαμενή μεγαλύτερης χωρητικότητας από εκείνη που ανέγραφε η άδεια λειτουργίας, ενώ έδειρε και τον υπάλληλο του υπουργείου Περιβάλλοντος που πήγε να τον ελέγξει! Τελικά, ο πρατηριούχος παραπέμφθηκε για τα περαιτέρω στον εισαγγελέα, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Περιβάλλοντος- Ενέργειας Γ. Μανιάτη.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη 24 Μαρτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Λ. Μεσογείων λίγο μετά τη διασταύρωση με την Κατεχάκη, το οποίο δεν απέχει ούτε 500 μέτρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το θέμα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο χωρίς να αναφέρει το όνομα και τη διεύθυνση του πρατηριούχου ούτε το σήμα της εταιρείας που αυτός εκπροσωπεί, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές και που θα έπρεπε μετά το περιστατικό να διακόψει τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Υπέρβαση κατά 6.610%!
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο δείγματος πετρελαίου κίνησης από κινητό συνεργείο του υπουργείου στο πρατήριο διαπιστώθηκε περιεκτικότητα σε θείο 661 ppm, ενώ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο είναι 10 ppm. Δηλαδή, υπέρβαση ορίου κατά 6.610%. Σύμφωνα με το υπουργείο, από την έναρξη του ελέγχου υπήρξε έλλειψη συνεργασίας από τους υπαλλήλους του πρατηρίου που αρχικά έκλεισαν την είσοδο και εν συνεχεία ισχυρίστηκαν πως οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων. «Ακολούθως υπήρξε προσπάθεια παρακώλυσης των ελεγκτών στην άσκηση των καθηκόντων τους από τον πρατηριούχο, ο οποίος δεν δίστασε να τους καθυβρίσει, αλλά και να χειροδικήσει εις βάρος ελεγκτή. Μάλιστα, επέτρεψε σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης σε μια προσπάθεια να προβεί σε παράνομη πρόσμειξη νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας», αναφέρει η ανακοίνωση. Έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας το κλιμάκιο προέβη σε νέα ανάλυση του καυσίμου, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την ανάμειξή του με το νέο φορτίο, και διαπιστώθηκε εκ νέου μη κανονικό δείγμα.
πηγήΤα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα