Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Χαράλαμπος Παγάνης: Έπεσαν οι μάσκες του δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Έκπληξη και οργή προκάλεσαν όχι μόνο στην κοινωνία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, αλλά ολόκληρης της Τριφυλίας και πέραν αυτής τα όσα ελέχθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (31 Μαΐου) σε ένδειξη, άκουσον άκουσον, «διαμαρτυρίας»(!!!) για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη δήθεν πολική συγκέντρωση, όπως αυθαίρετα τη βάφτισαν οι ιθύνοντες της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Και βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε το λόγο της αυθαιρεσίας.
Νόμισαν ότι έτσι, χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Φιλιατρών πολιτική θα εξέθεταν το Μητροπολίτη μας, ενώ δεν κατάλαβαν ότι εκτέθηκαν και αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι ομολογώντας ότι ο «Καλλικράτης», καθόσον τουλάχιστον αφορά την περιοχή μας, σχεδιάστηκε παρασκηνιακά, με κριτήρια πολιτικά (κομματικά και σοβινιστικά) και όχι αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα μάλιστα και με τις διακηρύξεις των σχεδιαστών του.
Θα χρειαζόταν να γράψει κανείς σύγγραμμα, για να αναλύσει τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους. Κάπως αργά θυμήθηκαν την ανάπτυξη δράσης «προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση αισθήματος ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας», όπως «συμβουλεύουν» το Μητροπολίτη μας, ανευλαβώς βέβαια, αφού οι ίδιοι με τις αλαζονικές δηλώσεις τους και τις ηγεμονικές τάσεις τους είχαν διασπάσει την ενότητα.
Αν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας δεν έχει ανάγκη επαίνων, γιατί το έργο του αποδεικνύει τη σύνεση των πράξεών του και αναδεικνύει το κύρος του, θα πρέπει να ομολογήσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων ήταν και εξακολουθεί να είναι μια πράξη γενναιότητας και δικαιοσύνης, μια πράξη ευθυκρισίας και σεβασμού προς τις αποφάσεις των τοπικών μας κοινωνιών, των Δημοτικών μας Συμβουλίων, της ομόφωνης απόφασης της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ, όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας, αλλά και πάρα πολλών κατοίκων της Κυπαρισσίας.
Ο Σεβασμιότατος και όλοι οι λοιποί προαναφερόμενοι κατανόησαν το δίκαιο του αγώνα και των προσπαθειών μας και γι’ αυτό συμπαραστάθηκαν και εξακολουθούν να συμπαραστέκονται στην εκπλήρωση του δίκαιου αγώνα μας, γιατί αυτός βέβαια δεν σταμάτησε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Όλοι αυτοί στάθηκαν και στέκονται μακριά από αλαζονικές και ακραίες συμπεριφορές του τύπου ότι όποιος επιδιώκει και άλλο Δήμο στην περιοχή και μεθοδεύει «την τετρατόμηση (sic) της επαρχίας Τριφυλίας…είναι εχθρός της Τριφυλίας και θα έπρεπε μα κηρυχθεί ανεπιθύμητος (!!!) για την περιοχή...». Όλοι οι πιο πάνω άδειασαν τους αλαζόνες και τους ηγεμονίσκους και τους άφησαν να κορδακίζονται μόνοι τους. Ευτυχώς που μερικοί είναι και συγκαταβατικοί και ελεήμονες, γιατί, όπως δήλωσαν, «για όσα ειπώθηκαν από το Νότο υπάρχει η λέξη σφογγάρι». Εμείς λοιπόν είμαστε ο Νότος, οι Νότιοι, σεις ποιοι είσθε ο Βορράς, οι Βόρειοι, «οι προοδευτικοί με το σκουλαρίκι»!!!. Ντρέπεται να πει Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες;
Και σε άλλο σημείο λέγει... «οι αντιδράσεις από το Νότο είναι δικαιολογημένες, όταν ίσως δεν καταφέραμε να πείσουμε...». (Ο χαρακτηρισμός του ευρωστότερου και παραγωγικότερου κομματιού της Τριφυλίας ως «Νότου», όχι βέβαια με τη γεωγραφική του έννοια, αλλά την απαξιωτική επιβεβαιώνει διαθέσεις διχαστικές και αποκαλύπτει προθέσεις). Αλλά χωρίς διάθεση συζήτησης και με απουσία έστω και στοιχειώδους προσπάθειας επαφής και συνεννόησης όταν ήταν ο καιρός, πείθεις για το αντίθετο και είναι ουτοπικό να ζητάς « πανηγυρική συνεδρίαση με όλους τους Δήμους». Τώρα, κατόπιν εορτής. Γιατί, για να σας χειροκροτήσουμε ότι τα καταφέρατε!!!.
Ο Δήμαρχος της Κυπαρισσίας, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτη» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι είχε ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή του σχεδίου για το Δήμο Τριφυλίας και εξέφραζε συνεπώς της ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
Ποιον όμως είχε ρωτήσει;
Είχε έλθει σε επαφή και συζήτηση με τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
Με τίνος εξουσιοδότηση ενήργησε και εξ ονόματός μας;
Πως παζάρευε εν αγνοία μας το ζωτικό μας χώρο και τον κατέτασσε στα σχέδιά του, στα σχέδια της Κυπαρισσίας;
Αλλά και μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σε ποιες επαφές, τουλάχιστον φιλοφρόνησης και ένδειξης πνεύματος συνεργασίας, ήλθε ως Δημοτική Αρχή της έδρας με τους Δημάρχους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων; Απολύτως καμία. Ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε τέτοια επιθυμία και επιδίωξη παρά το γεγονός ότι και ο Δήμαρχος Αυλώνος τους το είχε συστήσει. Γιατί κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Θεωρούν και πιστεύουν ότι ο νέος Δήμος Τριφυλίας, είναι ιδιοκτησία τους, όπως ήταν φυσικά ο Δήμος Κυπαρισσίας. Ας κατανοήσουν ότι στο νέο Δήμο Τριφυλίας, που ικανοποιεί το μεγαλοϊδεατισμό τους, λόγο έχουν όλοι και οι άλλοι είναι περισσότεροι από αυτούς.
Εμείς τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τον ειλικρινή μας σεβασμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, να του εκφράσουμε ακόμα τα θερμά συγχαρητήριά μας για τη γενναία στάση του, με την οποίαν απέδειξε ότι είναι Άξιος Επίσκοπος, ευθυκρινής και δίκαιος, που «δεν άγεται και φέρεται από κανέναν…ενεργεί ελευθέρως, αυτοβούλως και υπευθύνως...» όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της Ι. Μητροπόλεως μας που δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 29 Μαΐου και στο οποίον ουδείς στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στις 31 Μαΐου αναφέρθηκε.
Του εκδηλώνουνε όλοι οι συνδημότες μου την απέραντη και διαρκή εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη μας προς το πρόσωπόν του και το υψηλό αξίωμα που φέρει και τον διαβεβαιώνουμε ότι αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντί του. Ευχόμαστε για πολλά χρόνια να συνετίζει με το λόγο του και να ποιμαίνει όλο το ποίμνιο του με επιτυχία, όπως μέχρι τώρα, για να μπορέσουμε κάποτε, κι εμείς ως Χριστιανοί ειλικρινά και όχι υποκριτικά να αρθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις και να γίνουμε καλλίτεροι και ειλικρινέστεροι στις σχέσεις μας με όλους, αλλά και δικαιότεροι στους στόχους και τις προοπτικές του συνόλου των πολιτών, που καλούμε να εκφράζουμε και να υπηρετούμε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΠΑΓΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Πηγή: filiatranews

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Να παραιτηθείτε όλοι! Αν τολμάει ας πάει ο κάθε Σωτηρόπουλος να αναλάβει! Να φανερωθείόλότελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τις παραιτήσεις τι γίνεται;
    Μούγκα!!!!!!!! Λαμόγια είστε όλοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα