Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Με νέα απεργία την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή- απαντά η ΓΣΕΕ στις ανατροπές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις

Με νέα απεργία την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή- απαντά η ΓΣΕΕ στις ανατροπές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις
Χθες η διοίκηση της ΓΣΕΕ επεσήμανε πως πρέπει:

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.
Να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στόχος είναι να δοθούν αυξήσεις "ανάσα" στους εργαζόμενους (κυρίως στους χαμηλόμισθους) και να διασφαλιστούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.
Να προστατευτεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω μιας συμφωνίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Για "αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι "έχουμε νέα δεδομένα από τον υπουργό Εργασίας κατ' εφαρμογήν της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων της τρόικας. Είναι μια πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων".

"Αν η ΓΣΕΕ πήγαινε να διαπραγματευτεί αυτά τα ζητήματα και με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε ο υπουργός ήταν σαν να ήθελε να γίνει ιδανικός αυτόχειρας. Δεν θα γίνουμε ιδανικοί αυτόχειρες, δεν θα πάμε σαν "πρόβατα επί σφαγή" σε διάλογο με προειλημμένες αποφάσεις" προειδοποίησε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

"Οι καιροί είναι κρίσιμοι και οι εργαζόμενοι απαιτούν να αντιδράσουμε απέναντι στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα" σημείωσε ο νέος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β. Μπουζούλας (από τη ΔΑΚΕ). Τέλος, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε ως "νομοσχέδιο της ντροπής" το Ασφαλιστικό - Εργασιακό.
πηγή: Το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα